Следва

Промоция на процедури Sculptra в две сертифицирани клиники

Грим тенденции за абитуриентския бал. Топ гримьорът Ива Трифонова от Dior

Изборът на подходящ грим в...

Beauty News преди 14 години

Изборът на подходящ грим в абитуриентската вечер е не по-малко важен от избора на рокля, подходящи аксесоари и всичко прилежащо на завършения ти прелестен вид.

Понякога, разчитайки на собствените си усилия в Мисията грим за бала, пренебрегваш съветите на професионалистите и виждаш разочарованието още на първата обща снимка.

За да те улесним и да ти дадем ценен съвет за това начинание, се срещнахме с топ гримьора за Dior България Ива Трифонова, която сподели опита си на професионалист и ни показа последните тенденции в грима в няколко последователни стъпки.

Гримът, който Ива предлага е достатъчно младежки, за да е подходящ за крехката ти възраст, но и да отива на подобна празнична вечер, каквато е абитуриентската.

Залагай на изчистената и ненатрапчива визия, подчертани очи, допълнени от прекрасен nude цвят на устните. Не прекалено силен, но все пак за специален повод.

Ето как с няколко стъпки Ива преобрази нашия модел с продуктите на Dior:

Почистване на кожата и хидратиране на кожата на лицето




Естествено гримът започва със старателно почистване и подхранване на лицето. В нашия случай Eau magique démaquiante Dior и веднага след това подхранваме и витализираме кожата с Tonique Magique Vivifant Dior.

Следващата стъпка към пълно хидратиране на кожата е крем, служещ като основа за полагането на фон-дьо-тенът, крем от линията Hydra life Dior.

Нанасяне на фон дьо тен




Нашият гримьор Ива Трифонова съветва да подбереш много внимателно фон-дьо-тена според твоя тип кожа и най-вече според цвета й. В никакъв случай не трябва да е по-тъмен от кожата ти, каквато е най-често срещаната грешка сред младите.

В нашия случай Fond de teint от серията Nude на Dior, no.020. Полагането на основния тон на лицето завършва задължително с пудрата (Nude 020 от Dior), която фиксира макияжа, за да може той да остане в перфектен вид до края на нощта.





Истинското извайване на очите започва с полагането на основния тон, който служи за основа и водещ цвят. Ние избрахме палитрата сенки 5 Colors Dentelle Spring Look 2010 059 от Dior, като водещ основен цвят тук е виолетовото. Което, подчертано по-късно с черно, придава на окото интересен цветен преливащ нюанс.



За зоната на долния клепач, цветността се постига с дискретен молив в зелено, но съвсем ненатрапчиво, преливащо в страни към черно.
Продукти: зелен молив Dior Eyeliner Pencil 483 и черен молив Dior Eyeliner Pencil 059.

Разбира се, моливът е водоустойчив, знаем че емоциите по време на бала са винаги в повече. За подчертаване на долната част от окото можеш да избереш винаги цвят, кореспондиращ с този на роклята ти, или такъв, който да е просто акцент в цялостната ти визия. Той задължително ще накара цвета на очите ти да изпъкне.

Гримът не трябва да е сценичен, а просто вечерен, затова много внимателно трябва да се подбере интензитетът на черното. Препоръчително е черното да засили дълбочината на клепача, но не и да преобладава изцяло.



Гримът на очите завършва със спиралата Dior Show Extaz, която удължава и извива миглите. Избери удължаваща спирала, ако искаш добър ефект и имаш естествено дълги мигли. Ако пък търсиш още по-драматичен ефект, винаги можеш да заложиш на изкуствените мигли.

Да завършим формата на очите и скулите



Като визуален завършек на формата на очите, подчертаваме веждите с молив Dior Eyebrow Pencil 453, като задължително цветът на молива трябва да е същият като цвета на самите вежди, в противен случай рискуваш да получиш силно нежелан ефект. При поставянето на молива се придържай към формата на твоите вежди, като просто ги подчертаваш.

Използвай молив, предназначен специално за вежди, защото неговата консистенция е на базата на пресована пудра и стои естествено на кожата, а не е мазен както другите моливи за очи или устни например.

Препоръчително е да се използва скулптурираща пудра в два цвята, за извайване на формата на лицето, като съответно по-тъмният нюанс се нанася в дълбочините на скулите, а по-светлият, там, където те трябва да изпъкнат. В нашия случай – Dior Shimmering Powder 001.

Очертаване на устните



Нюансите на лицето завършваме с поставянето на коректор (задължително последен) под очите, като завършек на подочния контур и за да прикрием частиците тъмен грим, които евентуално може да са попаднали в зоната под окото, при нанасянето на грима.

За устните избрахме актуален светъл и ненатрапчив цвят, които придаван на устните мек нюанс без да отвлича вниманието от очите. Започваме от подчертаването на формата на устните с молив, който улеснява поставянето на червило и служи за основа Lip Liner Dior 513.

Поставянето на червило като основа е задължително, защото често блясъкът или гланцът за устни не е с траен ефект и плътен цвят, а червилото дава истинският цвят на устните. В нашия случай е Lip Color Beige Dandy 319. Устните и цялостната визия завършват с гланца за устни, който придава триизмерност и силен блясък Dior Addict Ultra Gloss Pearl 556.

Малко коректор за очи след финала, за да прикрие остатъците от по-силния грим по очите и ето го резултатът



И така, в няколко професионални стъпки визията ти е цялостно завършена, гримът ти е страхотен, а самочувствието ти след като си се видяла в огледалото, се е качило неимоверно и с право. Сега си по-красива от всякога и в „твоя” ден се чувстваш специална.

Благодарим за съдействието на Ива Трифонова, специален гримьор на Dior за България.
 

More Beauty News