Следва

„Прослава на насилието": Ридли Скот критикува "Жокера"

Трейлърът на The Crown 6 и всичко, което знаем дотук за финала на сагата

The Crown се завръща за последната си част

Movies & TV преди 6 месеца

Както за роялисти, така и за скептици, The Crown се превърна в любимец на феновете през годините и може би един от най-големите хитове на Netflix. Вдъхновен от реални събития, той предлага измислена драматизация на живота на кралица Елизабет II и политическите и лични събития, оформили нейното управление.

Стартирайки на платформата през ноември 2016 г., шоуто обхваща всичко - от коронацията на кралица Елизабет, раждането на четирите й деца и нейния „Annus Horribilis“ през 1992 г. до брака и развода на крал Чарлз и Даяна през 90-те години. И сега, година след смъртта на кралица Елизабет II през септември 2022 г., последната част от поредицата ще бъде излъчена по Netflix в две части (вижте още: Паралелите в The Crown: безукорните актьори в сериала и приликите им с кралските особи, които изиграват).

Създателят на "Короната" Питър Морган каза в интервюта, че отразяването на събития, случили се през последните десет години, няма да остави достатъчно пространство за възприемане на историята в перспектива. Поради тази причина бе потвърдено, че шести сезон ще бъде последният на сериала. И така, докато търпеливо чакаме ноември, ето всичко, което знаем досега за шести сезон на The Crown...

Кой играе в Сезон 6 на The Crown?

Имелда Стонтън отново ще е кралица Елизабет II, както бе и в пети сезон.

Заедно с Имелда, Доминик Уест, Джонатан Прайс и Лесли Манвил ще повторят съответните си роли от сезон 5. Във втората му част ролите на принц Уилям, принц Хари и Кейт Мидълтън ще бъдат изиграни от дебютиращите актьори Ед Маквей, Лутър Форд и Мег Белами.

Кои години обхваща новият сезон?

Ще гледаме събития от периода 1997 - 2005 г., вкл. някои от най-забележителните моменти в историята на кралицата, смъртта на принцеса Даяна през 1997 г., Златния юбилей на Елизабет и смъртта на принцеса Маргарет през 2002 г.


Мег Белами и Ед Маквей в ролите на Кейт Мидълтън и Принц Уилям 

Коя е премиерната дата?

Шестият сезон на The Crown пристига в две части – първата на 16 ноември, втората - на 14 декември. Част първа ще включва четири епизода, част втора - шест.

Планирано е паузата между първа и втора част да настъпи след момента, в който е разказана трагичната смърт на принцеса Даяна. След това, втора част ще обхване сватбата на крал Чарлз и Камила Паркър Боулс, златния юбилей на кралицата и преместването на принц Уилям в университета Сейнт Андрюс, където среща Кейт Мидълтън.

Има ли вече трейлър?

Да! Гледаме го заедно, защото ни обещава незабравимо преживяване >>> 

Със сигурност ли това е последният сезон на The Crown?

За съжаление, шестият сезон ще бъде последната част на The Crown. Първият сезон описва живота на кралица Елизабет II около времето на сватбата й с Филип, херцог на Единбург през 1947 г. и всеки сезон оттогава описва върховете и паденията в живота й като най-дълго управлявалия британски монарх.

Създателят на сериала Питър Морган е категоричен, че 2005-та е най-подходящия момент за финал на сагата. 

Мистър Морган неколкократно ясно заявява, че не може да напише каквото и да е отвъд този момент, защото то няма време да придобие правилна перспектива. Според него, 10 години са минималният период от време, през който може да се види нещо в историческия му контекст така, че зрителите да могат наистина да го разберат.

More Movies & TV