Следва

Звездна мода без край: и Кайли Дженър с моден бранд

Паста за зъби Isabel Marant, 19-метрова IKEA BAG и камион LIME: еволюцията на рекламните кампании

Марките и компаниите излъчват съдържание с помощта на 3D технологии и изкуствен интелект в социалните мрежи, състезавайки се кое е най-реалистично или впечатляващо (а някои създават истински шедьоври по улиците на големите градове). Логично възникват съмнения: истинска ли е инсталацията или е дело на талантлив дигитален художник? View Sofia анализира най-интересните реклами на отиващата си година

All fashion преди 5 месеца

Чантите автобуси на Jacquemus 

Първата 3D кампания, която наистина направи фурор, бяха гигантските чанти - автобуси „Le Bambino“ на Jacquemus, обикалящи Париж. Първоначално имаше доста спорове в коментарите - това анимация ли е или марката е привлякла автомобилни дизайнери да реализират сензационна идея? Разбира се, по-късно се оказа, че чантите на колела са дело на 3D художника Ian Padham, с богат опит в създаването на анимирано медийно съдържание. Работил в SFMOMA и Twitter, а през 2013 г. отваря собствена компания Origiful, създавайки лога и социални видеоклипове. Към днешна дата видеото му за Jacquemus е достигнало рекордните 50 милиона гледания.

Пастата за зъби Isabel Marant

През юни тенденцията за 3D визуализация беше подета от Изабел Маран, която публикува видео в профила си, на което се вижда падаща от небето туба с паста за зъби. Както се оказа, така Marant и екипът й обявиха подарък под формата на маркова паста за зъби в чест на пускането на мъжката линия. Всеки можеше да се сдобие с него в бутиците в Париж, Ню Йорк и Лондон.

Чантите VICTORIA BECKHAM в Римския колизеум

Веднага след пастата за зъби чантите на Виктория Бекъм се изстреляха в CGI, излитайки от Биг Бен и Римския колизеум, плъзгайки се през Лондонския мост и кацайки в Сентрал Парк в Ню Йорк. Промоционалните видеоклипове бяха част от рекламната кампания на Chain Pouch, пусната през септември 2022.

@victoriabeckham THE #VBCHAIN ♬ original sound - Victoria Beckham

Сутиенът Alexander Wang на Манхатъснкия мост

Следващата марка, прегърнала тенденцията, бе Alexander Wang. Маркетинговият екип реши да окачи гигантски сутиени на Манхатънския мост, а видеото стана вирусно и дори изпревари пионера Jacquemus по брой гледания, достигайки 52,6 милиона.

Кукла Barbie в Бурж Халифа

Разбира се, 3D графика включваше и рекламата на предстоящата премиера на "Барби, която предизвика известни противоречия. Агенцията за креативно съдържание Eye Studio сподели видео в социалните мрежи на гигантска кукла, позираща пред небостъргача Бурж Халифа в Дубай. Последва неочаквана реакция – привържениците на теорията за конспирацията на Синия лъч (за използването на холограми за манипулиране на хора) заподозряха, че нещо не е наред във видеото. В крайна сметка журналисти от Ройтерс дори публикуваха разследване, потвърждаващо безвредността на компютърната анимация (вижте още: Без повече Барби или когато милиардите не стигат за продължение).

Влакове, автобуси и автомобили Maybelline и L'oreal 

Beauty марките не останаха по-назад и също активно използваха графики в рекламните си кампании. Със сигурност всеки вече е виждал пръчица спирала, която перфектно сресва миглите на автобуси и влакове на метрото, Maybelline и ретро Citroen, маркиращи парижките улици с течно червило L'Oreal. Въпреки техния реализъм, тези видеоклипове също са създадени не без участието на триизмерна графика.

@hypebae @Maybelline New York is lashing out with their new ad campaign in London.  #maybelline #eyelashes ♬ original sound - HYPEBAE

Архитектурните решения на Marc Jacobs

Разбира се, създаването на 3D графики не може да стане без изкуствен интелект. С негова помощ AI художникът Joann създаде серия от творби в сътрудничество с Marc Jacobs. На тях Джоан изобразява различни архитектурни концепции, вдъхновени от дизайните на „The Metallic Tote Bag“ и „The Teddy Curve Bag“ от есенната колекция на марката.

Prada Beauty фон дьо тенът в AI нюанси

Изкуственият интелект се използва и при създаването на различни продукти, което, освен удобство, носи на брандовете приятен бонус под формата на интересна новинарска емисия. Така Prada, по време на пускането на козметичната си линия, сподели, че са използвали AI технология, за да разработят 33 нюанса фон дьо тен.

Eigengrau рамките с изкуствен интелект

Берлинската марка Eigengrau също заложи на ИИ. Ключовият модел от най-новата колекция са слънчевите очила 221 Hz, изцяло разработени от AI. Марката показа само 300 екземпляра за продажба, със специално послание към бъдещия собственик от вътрешната страна на всеки чифт. 

Обувките Love Republic над къщата на Сингер

Много бързо тенденцията за 3D кампании завладя и руския пазар. През август Zarina сподели видео с маркови чанти, плъзгащи се по пътя пред хотел Astoria, а няколко дни по-късно Love Republic представи колаборация с художника Максим Арнаутов. Марката пусна няколко видеоклипа наведнъж, всички с обувки, изобразени в различни градове на страната - Москва, Санкт Петербург, Калининград и Владивосток.

19-метровите чанти IKEA

Въпреки популярността и достъпността на 3D анимациите, марките остават ангажирани с рекламни кампании в офлайн пространството. И така, докато други рисуваха графики с гигантски предмети, екипът на IKEA реши да постави 19-метровата чанта Frakta в самия център на Лондон. С помощта на инсталацията търговецът скри строителните дейности от очите на минувачите и обяви откриването на нов магазин.

More All fashion