Следва

Софиянци вече могат да се придвижват с електрически велосипеди под наем

Миналото: Елизабета Каналис и Джордж Клуни в Рим, спомен за романтици

Спомняме си един от най-обсъжданите червени килими в историята на Фестивала на киното в Рим

Celebrities преди 5 месеца

През 2009 Елизабета Каналис и Джордж Клуни пристигат като двойка на червения килим на Римския кинофестивал. 

Днес е невъзможно да видим Джордж, непридружен от любимата Амал. Но ни е приятно да си припомняме и времето, когато се вълнувахме от отношенията на актьора с една красива италианка – Елизабета Каналис. През лятото на 2009 всички жълти издания са пълни със снимки на двойката, сякаш излязла от романтичен филм. На 17 октомври 2009 двамата се появяват заедно на червения килим на Фестивала на киното в Рим.

Техният пик (преди спада) е в Армани

В този момент всички ококорват очи и се чудят дали това, което виждат е истина или не – има ли годеж е най-задаваният въпрос. Днес знаем, че Елизабета Каналис и Джордж Клуни наистина са били заедно, но никога не стигат до този сериозен етап. От тази любов, приключила след малко по-малко от две години (през юни 2011), остава само сладък спомен и някои неразяснени дилеми.

Клуналис (както е прякорът им) пристигат на червения килим на Фестивала в италианската столица, облечени в Armani. Те са най-обсъжданата двойка през 2009, но един въпрос тежи на всички – защо не се целуват?

Любовната история

Искрата между Клуни и Каналис пламва именно в Рим - Вечния град, откъдето тръгва и прякора Клуналис на двойката. През лятото на 2009 г. Елизабета Каналис е поканена на прием от Мануеле Маленоти, собственик на марката Belstaff и близък приятел на Джордж Клуни. След тази среща излизат първите кадри, на които можем да видим двамата да се возят на мотора на актьора. Изглежда, че най-сексапилният мъж в света според класацията на People за 2009 е покорен от красивата италианка.

Клюките

Брад Пит, който е много добър приятел на Джордж, решава да се пошегува и казва: "Анджелина и аз сме за гей съюзите и ще се оженим само когато Джордж също може да се ожени за партньора си." Клюките започват да се носят, подхранени от липсата на целувки на публични места и близост. Известно френско списание обявява, че Елизабета е сключила договор да се представя за фалшива приятелка на Клуни и да получава заплата от 30 хиляди евро на месец, за да прикрие хомосексуалността на актьора, което би сложило край на кариерата му на секссимвол.

Първата им поява във Венеция

Двойката се появява за първи път заедно на 8 септември 2009 г. на Филмовия фестивал във Венеция (да, в Лидо, мястото, на което Джордж се жени за Амал през 2014). Елизабета Каналис е облечена в изумрудено зелена рокля от шифон, а мистър Клуни е в елегантен смокинг. Тя се приближава до ухото му, казва нещо и започва да се смее.

Цупенето на Елизабета

Липсата на интимност на публични места кара пресата на избухне и всички зли езици да заговорят. Те твърдят, че на Елизабета й е скучно и често е намусена.

Края и последващите бракове (с деца)

„Елизабета бяга от къщата на Клуни“ пише известен италиански таблоид през лятото на 2011г., като по този начин окончателно слага „край“ на любовта на двойката. Тя се омъжва за хирурга Браян Пери, ставайки майка на Скайлър Ева, а той се жени за адвокатката Амал Аламудин, от която има близнаци - Ела и Александър (вижте още: Ваканцията на известните: невероятна Амал Клуни с любимия и децата в Италия).

Спомняме си с умиление

Да видим отново кадрите от Филмовия фестивал в Рим през 2009 ни връща в свят, който все още не беше обзет от социалните медии, в който все още говорихме за „мобилни телефони“, а не за „смартфони“.

Тази любовна история, макар и кратка, остава незабравима и, благодарение на снимките, незаличима. След раздялата, години по-късно, двамата говорят с обич един за друг: „Джордж е страхотен джентълмен. Винаги ме е уважавал като жена и като партньор“, казва Елизабета, а Клуни й връща комплимента, като я определя като „жената, която ме е разсмивала най-много“.

Те си спомнят един за друг с усмивка, а на онзи червен килим в Рим те усмихнаха и света.

More Celebrities