Следва

St. Valentine’s SINGLES Party: The “MASK LOVE PARADE” Edition

Звезди под дъжда, или червеният килим на наградите BAFTA

За разлика от американските награди на Академията, чийто домакин е слънчев Холивуд, БАФТА се провеждат в студения и мрачен Лондон, където, разбира се, няма как да не вали...

Movies & TV преди 11 години

Ако по червения килим на наградите Грами, беше желателно звездите да преминат по-скоро облечени, според дрес кода на събитието, то на наградите BAFTA (British Academy of Film and Television Arts/Британските награди за кино и телевизия) нямаше нужда от подобно предупреждение към присъстващите, поради така или иначе не добрите метеорологични условия, които предполагаха и повече дрехи.

Лошото време, принуди звезди и модели да се облекат много повече, за да им е поне малко топло преминавайки по червения килим, защото за разлика от американските награди на Академията, чийто домакин е слънчев Холивуд, BAFTA се провеждат в студения и мрачен Лондон, където, разбира се, няма как да не вали.

И така цяла плеяда от истински, ярко светещи звезди с блестящи тоалети, които със сигурност не са били щастливи от времето, преминаха по червения килим на наградите на Британската филмова академия, мокрени от силен дъжд. Усещането сигурно не е било приятно, но пък за сметка на това снимките с тях са много по-истински, отколкото всеки друг път. Без излишни пози и суета... и ние държахме да ги покажем точно такива:


Ейми Адамс


Брадли Купър


Куентин Тарантино


Марион Котияр


Хавиер Бардем


Джордж Клуни и Бен Афлек

Наградите на Британската филмова академия (БАФТА) бяха връчени в Кралската опера в Лондон за 66-и път. След като спечели приз за най-добър режисьор от гилдията на режисьорите и за най-добър филм на Златните глобуси с политическия си трилър "Арго", Бен Афлек повтори успеха си и в Лондон, като триумфира и двете категории.

Другият голям печеливш бе мюзикълът "Клетниците", който взе четири отличия за дизайн на продукцията, за звук и за грим и прически, а Ан Хатауей бе обявена за най-добра актриса в поддържаща роля. Еманюел Рива взе БАФТА за най-добра актриса в главна роля за превъплъщението си в ролята на възрастна жена, която прекарва два инсулта и преживява последните си дни, обгрижвана от своя любящ съпруг, във филма "Любов". Лентата на Ханеке получи приз за най-добър чуждестранен филм.

Наградата за най-добър актьор пък отиде в Даниъл Дей-Луис за превъплъщението му в Ейбрахам Линкълн.

Кеунтин Тарантино също не остана извън светлината на прожекторите. Той бе награден за най-добър оригинален сценарий за "Джанго без окови". Последният филм за шпионина Джеймс Бонд "Скайфол" получи награда за най-добър британски филм. Режисьорът Алън Паркър бе човекът, който бе удостоен с признание за цялостно творчество.
 

More Movies & TV