Следва

Bottega Veneta показа Pre-Spring 2024

Свеж моден ноември? Да, така!

Умерено хладно, да, но все пак в разгара на есента 

All fashion преди 5 месеца

Дори и на тези, които предпочитат да прекарват есента у дома, с вълнено одеало, хубава книга и топъл чай, им се налага да излизат от къщи. На работа, до университета или просто на вечеря, в този принципно мрачен месец дрехите и аксесоарите, които носим, ​​се превръщат в нотката светско удоволствие, от която се нуждаем силно на фона на мъглите и кратките часове светлина. Следват съвети за тренди акцентите в ноемврийския гардероб, с които есента става примамлива, освен модерна > 

1. Шантав топ

Наскоро разчиствахме гардеробите си и открихме леко носталгичен топ с панделки и отдавна забравено кожено мини. Алекса Чънг ни вдъхновява да ги облечем този месец, като комбинираме с чорапки, ниски обувки и приятно обемно манто. 

2. Контраст между материи и пропорции

Студът обикновено пристига внезапно, а ние по традиция не сме готови за него. И ако не искаме на секундата да навлечем катове дрехи, дебели пуловери и жилетки, най-доброто е да съчетаем секси миди рокля с обемисто топло яке, заигравайки се с пропорциите и контраста между материите. За отличен завършек идват чифт балеринки, в случай, че и дъждът не се яви внезапно точно в този момент. 

3. Кадифе и обемно палто

Време е, искаме или не, да извадим топлите дрехи. Сред любимите ни определено попадат кадифените сака, а сред най-готините есенни визии, които можем да си представим, е комбинацията от блуза с дълъг ръкав и щампа – като тази на Jil Sander, кадифен блейзър с вталена кройка, свободни дънки и класически ниски обувки с връзки. Завършваме визията с овърсайз палто и кашмирен шал.

4. Голямото завръщане на шала

В нашумелите сериали винаги има един персонаж, който ни е любим, но по една или друга причина изчезва в течение на действието. Е, точно така се чувстваме с шала, който нямаме търпение да "срещнем" отново - като този от нидерландската марка Barts. Принудени сме да го изоставим, когато се затопли, а след това да го извадим от гардероба с първия спад на градусите. Както и пуловерите, палтата и кубинките, с които обикновено го комбинираме през ноември.

5. Удобно!

Перфектният тоалет за ноември е преди всичко удобен, и след това топъл. Главните герои са едни и същи всяка година, но има една дреха, която трансформира визията моментално, и това е палтото, което този месец е в центъра на всичко. Съчетаваме с вълнени пуловери и широки панталони, водоустойчиви обувки и абсолютно всяка чанта, която ни хрумне. 

6. Пуловер като прегръдка

През ноември всеки обича топлите тъкани, а сред тях на първите няколко места: усещането за чорапи под кожена пола тип молив, прегръдката на пуловера при по-елегантните визии и потропването на ботуши с ток, които правят всяка стъпка по-решителна (вижте още: Trend report: ботуши с пола, носим ги така).

7. Никакво отказване от минито

С напредването на ноември се дразним все повече на температурите, на хората, които се доближават към нас с мокри чадъри, и от гласа на майките си, който бръмчи в главите, напомняйки ни да обуем чорапогащник. Но, въпреки това, да не се откажем от мини полите си през ноември, е кауза, от която няма да се откажем. Поне докато температурите са плюсови. 

8. Комплект от пуловер и жилетка

Любимата ни цветова комбинация за месеца е черно + камел. Слагаме черен панталон с ниска талия и мек овърсайз пуловер, но нещо не достига... Значи добавяме и жилетка, най-добре в пълен синхрон с пуловера. 

9. Култ към миди полата, комбинирана с пуловер

Когато започне студеното време, няма как да се откажем от вълнения пуловер, който носим с всичко - от дънки до миди пола. Prada предлага отлични вариации от този тип отново и отново, вкл. в колекцията си Есен/Зима 2023/24, превръщайки го, комбото пуловер - миди, в главния герой.

10. Ноември е за лесни за комбиниране, небрежни, но идеални комплекти

... които лекичко кимват към Коледа. Ноември е тъжен и сив месец, в който дните потъмняват, а първите ниски температури прекъсват моментите на открито. Магията на Коледа започва да се усеща, но пайетите и блясъкът на новогодишната нощ са далеч. Комплекти, в които намекът за празник е едва доловим, но го има, са важно попълнение към добрите есенни визии. Взимаме дълго войнишко палто в характерното зелено, меки панталони и жилетка, червени обувки с ток от Miu Miu и съответна чантичка, и усещането за тайнство и сбъдване става осезаемо. 

More All fashion