Следва

Завръщането на неудобния лукс - XXL клъчовете са хит

Темата на Met Gala 2024 обещава разгул на фантазията

Списание Vogue обяви темата на годишната Met Gala 2024 – „Спящите красавици: Пробуждането на модата“. Балът и откриването на изложбата по традиция ще се проведе в първия понеделник на месец май (6 май) в Музея "Метрополитън" в Ню Йорк

All fashion преди 5 месеца

Изложбата ще обхване 400 години история на модата, а на гостите ще бъдат представени повече от 250 експоната от колекцията на Института по костюми.

Според Vogue някои от тоалетите, които ще бъдат представени на Бала през следващата година, ще са „твърде крехки, за да ги носите отново“. Мрежата вече обсъжда, че това е вероятен намек към Ким Кардашиян: през 2022 тя се появи на Met Gala в легендарната рокля на Мерилин Монро - същата, в която звездата изпя "Честит рожден ден, г-н Президент" на Джон Ф. Кенеди малко преди смъртта си.

В името на тази рокля Ким загуби седем килограма за няколко седмици (за което на мига бе разкритикувана от привържениците на бодипозитивизма). Въпреки това роклята не й стана съвсем и се наложи да се закопчава с карфици. Скоро след събитието в мрежата се появиха слухове, че по роклята са открити щети. Въпреки че Ким отрече, повеете следящи сагата не останаха убедени, че скъпоценната дреха е непокътната. 


Alexander McQueen, 2011

„Колкото и да ви си иска, най-важното е да не давате на Ким Кардашиян пеперудената рокля на Сара Бъртън за Александър Маккуин, опасно е“, коментират колеги в Телеграм. 

„Чудя се колко знаменитости, като Джаред Лето, просто биха пришили възглавница към главата си?“, допълват други, видимо развълнувани от темата, която предоставя наистина безброй възможности за стилови интерпретации (вижте още: Най-красивата на Met Gala 2023? Марго Роби в ретро Шанела на Синди Крауфорд). 

„Надявам се, че звездите и техните стилисти ще дадат воля на въображението си, ще проучат експонатите от предстоящата изложба и няма да се впуснат в косплей като принцеси на Дисни“, коментира журналистката Мадона Мур.

Тази година, припомняме, балът бе посветен на Карл Лагерфелд (вижте още: Бельото отгоре: новата екстремна тенденция от афтърпартито на Met Gala 2023). 

More All fashion