Следва

We Love: Елизабет Дебики на премиерата на The Crown

Chanel-ките на Ан Хатауей, тогава и сега

Коя, според вас, е най-добрата визия на главната героиня Андреа (или Анди) във филма "Дяволът носи Прада" от 2006?

 

All fashion преди 5 месеца

Няма лесен отговор. Всички визии са толкова красиви, че е трудно да се каже коя е по-по-най (дори и дрехите, които бяха осмивани, че са безвкусни в самото начало на евъргрийна!). Въпреки това, с увереност бихме избрали визията на снимката тук като най-запомняща се. Това е денят, в който Анди, най-накрая „събудена“, се захвана амбициозно за работа в модната редакция, след като се преобразява от главата до петите (вижте още: „Дяволът носи Прада”: 15 години оттогава с 15-те най-емблематични дрехи или защо този филм няма да бъде забравен).

Звездата на визията без съмнение са ботушите на Chanel. Изненадана от грандиозната трансформация на Анди, Емили дори не успява да довърши въпроса дали това наистина са Chanel-ки и пита: "Chanel?". Гледката на Анди, която спокойно отговаря „Точно така“, остава в модната и филмова история завинаги. 


Chanel 2005

Тези ботуши са част от колекцията Есен/Зима на Chanel за 2005. Стегнатият, но естествено набръчкан силует и дъжината, сравнима с тази на чорапи с жартиер, са идеални за създаването на усещане за перфектно обличане. Оттогава тези високи до бедрата красавици са емблематичен артикул. А ежедневните ботуши, носени от модни и стилни жени по всяко време на деня и нощта, станаха официално модерни. 

Удоволствието, което ни завладя във филма от 2006, е валидно и 17 години по-късно. В колекциите си F/W 2023 много дизайнери разширяват възможностите на високите до бедрата ботуши.


Stella McCartney F/W '23


David Koma F/W '23


Isabel Marant F/W '23


Bottega Veneta F/W '23

Почти всеки голям в модата украси подиума си за сезона с подобен чифт. Съчетани с овърсайз блейзър и мини рокля, те разкриват напълно перфектния си силует. Точно като Анди преди 17 години. Ако пък вземете широки ботуши като на Isabel Marant или Bottega Veneta, можете да се насладите на ефекта на панталон без реалното му присъствие.  

Обличането в зимен ден не е проблем с чифт добре прилепнали ботуши до бедрата. Освен това е чудесен за ежедневна употреба. Достатъчно е да погледнем самата Ан Хатауей, която все още обича да носи високи ботуши, най-често извън камерата. Както виждаме, дори и най-ежедневната визия с палто може да изглежда шик. 

More All fashion