Следва

Лили-Роуз Деп в тези дрешки и критики, критики, критики

Шапката на Наполеон Бонапарт се продаде за 1,9 милиона евро

Търгът във Фонтенбло се проведе от аукционна къща Осенат

All About Life преди 2 седмици

Шапката на френския император Наполеон I Бонапарт беше продадена на търг. Цената й достигна 1,9 милиона евро, като търгът във Фонтенбло се проведе от аукционна къща Осенат, съобщава Le Figaro.

Организаторите на търга отбелязват, че историческият аксесоар е намерил своя купувач след дълго наддаване. Първоначално цената на уникалното творение е била оценена на 600–800 хиляди евро. С достигнатата сума се поставя рекорд за отделен артикул от колекция, свързана с Наполеон.

Купувачът не разкрива самоличността си, но се знае, че е италианец. Предишната покупка, смятана за рекордна, отиде при южнокорейски предприемач за почти 1,9 милиона евро и също бе на шапка, носена от императора на Франция.

Двурогата капела датира от около 1810 г. Наполеон е носил шапката на борда на брига Inconstant, на който избягва от изгнание на остров Елба през 1815 г., твърди Osenat. Шапката се съхранява в семейството на интенданта на императорския дворец, полковник Пиер Байон, до края на 19 век. След това внукът му продава предмета на търговец на антики. След това тя започва дълго пътешествие от един колекционер на друг.

Междувременно стана известно, че вещи на Chanel от Карл Лагерфелд също ще бъдат продадени на търг. Те принадлежат на френската бизнесдама Муна Аюб, чиято колекция включва около 2 500 артикула висша мода от различни дизайнери. Ще следим активностите на Осенат.  

More All About Life

Написаните желания се сбъдвали. Вижте как да изпратите писмото си до Дядо Коледа

All About Life преди 3 дни

Една от най-обичаните традиции по коледните празници е свързана с писането на писмо до Дядо Коледа. Деца от всички възрасти нетърпеливо описват мечтаните подаръци, а възрастните с носталгия се връщат към топлите и радостни спомени, когато с вълнение и старание са изброявали желанията си за това какво искат да открият под елхата