Следва

Стил урок на седмицата: блейзър + деним по Марго Роби

Optical Illusion на Louis Vuitton - странно прекрасни не точно обувки

Две в едно е старо, но златно правило в модата. Днес оптичната илюзия отново се лее по подиумите, а дизайнерите се надпреварват да превръщат ежедневните дрехи - суичъри, палта, обувки на ток в сюрреалистични притежания. 

All fashion преди 5 месеца

В Loewe Джонатан Андерсън дебютира с рокли, боядисани със спрей, за да изглеждат като по-малки рокли; в Bottega Veneta, Матю Блази създаде ботуши, дънки и ризи, които (изненада!) всъщност са направени от кожа с омазнено покритие. Шикозната игра на измама продължава Louis Vuitton - най-новият лейбъл, който се включва в надпреварата. Новите високи обувки на френската модна къща всъщност изобщо не са обувки.

Дебютирали по време на представянето на лейбъла през есента на 2023 г. в Париж, Louis Vuitton показа ботуши под коляното на пистата, които обаче са конструирани да изглеждат като крак, обут в бели оребрени чорапи и черни обувки, като и двете са ръчно рисувани върху горната част. Наречен "Illusion High Boot", стилът trompe-l'oeil се предлага в два различни тона на кожата и се продава на дребно за $2470 (идват и във версия с дължина до прасеца). Те са с нахален, да не кажем провокативен силует на обувки, но не са в съответствие с кодовете на Vuitton, които са свързани с иновациите в нишата на кожените изделия.

Сега, ботушите подходящи ли са за всяка от нас? Сложен въпрос с още по-сложен отговор. Не всеки иска да носи обувка, която прилича на нещо друго. Въпреки това, те идват във време, когато неочаквани форми управляват сферата на аксесоарите. Много актуални са в редичката от обувки с четка за грим на Loewe или ботушите от овча кожа с пет пръста на Balenciaga. Тук се нареждат и клиновидните обувки на ток на GCDS с вградени хромирани зъби.

Ако конфекцията е свързана изцяло със стелт богатството (където доминират "тихо" луксозни марки като Phoebe Philo и The Row, проектирани от жени за жени), то светът на обувките е свързан с чувството за хумор и инжектирането на приятна доза странност. Не може всичко да е толкова сериозно. И цитираме "Сексът и градът": „Вече никой не е забавен! Какво всъщност се случва със забавлението!“. 

More All fashion