Следва

Health bomb: 30 минути "тиха разходка" и It'll all be alright

Горчивата история на Кели Фишър, изоставена заради лейди Даяна

През лятото на 1997 американският модел разбира от пресата, че мечтаният й брак с наследника на Harrods вероятно е пред провал. 

Celebrities преди 4 месеца

Романтичните връзки могат да донесат както много радост, така и много сълзи. А любовните триъгълници са особено болезнени... особено за една от страните. Подобни хаотични ситуации са вдъхновение за много филми, книги и сериали. Ще ви разкажем за една такава история с много обрати, сълзи... и любов. По онова време щастието на лейди Даяна се основава на позора на Кели Фишър – годеницата на Доди ал Файед, чието име можем да чуем и в последния сезон на „Короната“.


Кели Фишър с годежния пръстен от Доди ал Файед

Кели Фишър е бивш модел и годеница на Доди ал Файед. Те се запознават година по-рано,  през юли 1996 г. Тя, родена в Луисвил, Кентъки, е дъщеря на вицепрезидента на международна компания, заради която често се местят. Семейството живее в Торонто, когато 16-годишната Кели започва кариерата си на модел. Красивата американка се запознава с Доди в Париж, като вече е участвала в кампании на Armani, Calvin Klein и Victoria’s Secret и е била корица на Elle. За Доди се говори, че е женкар, търсещ професионалната си идентичност, докато получава месечна издръжка на стойност 400 000 паунда от баща си.

Въпреки търсенето на себе си в кариерен план, той вече е навършил 42 и иска да създаде семейство. Вероятно наистина се влюбва в Кели, защото, както разказва тя, докато са в Бевърли Хилс Хотел в Лос Анджелис през февруари 1997 г., той пада на коляно и й отправя предложение за брак, придружено с диамантен пръстен. Сериозните намерения на Доди към Кели са потвърдени и от техни приятели. Датата за сватбата също е определена – 9 август 1997 г. Мохамед ал Файед обаче, властният татко на Доди, смята моделката за интересчийка и би предпочел до сина му да застане жена, която да е достойна и класна. На 10 август светът разбира, че сватбата не се е състояла, когато сутринта павилионите са залети от вестници и списания със снимки на Даяна и Доди, целуващи се на яхтата на семейство Файед (вижте още7 Фатално привличане: връзката на Даяна и Доди ал-Файед).


Кели Фишър с адвоката си Глория Алред на пресконференция

Така Кели Фишър разбира от таблоидите защо сватбата й е отложена и най-вероятно изобщо няма да се случи. Тя прекратява кариерата си на модел по молба на годеника си. За да я компенсира за изгубеното време и средства, Доди й обещава 500 000 долара до сватбата, след което двамата трябва да заживеят заедно в Париж и в Малибу в къща, обзаведена от нея. Кели разказва, че до момента, в който Доди среща Даяна, той й е изплатил само 60 000 долара от обещаните 500 000. Така тя решава да съди Доди за останалите 440 000. Но когато скандалът за изневярата става световен, а моделката влиза в ролята на предадената и зарязана жена, решава да поиска един милион долара морално обезщетение. Глория Олред – адвокатката, която я защитава, дефинира Доди като: „жаба, маскирана като принц“, докато Кели показва годежния си пръстен по време на пресконференция и разказва как в даден момент от историята телефонът й е вдигнал член на семейство Файед и й е заявил повече да не се обажда. Когато журналистите я питат дали някога ще прости на годеника си, Кели Фишър отговаря кратко и ясно „не“. От другата страна, Доди обявява, че никога не е предлагал брак на американския модел, а баща му ангажира ПР-а на Harrods Майкъл Кол да призове британските и американските граждани да мислят трезво и да видят истинската история такава, каквато е. История, която впоследствие Кели Фишър очаквано продава на Рупърт Мърдок от News of the Worlds. Тя разказва, че е правила секс с Доди на една от яхтите му само няколко часа преди той да се върне при Даяна, която, напълно неподозираща, го чака на друга негова яхта.


Големите любовни истории: Вечно търсещата любов, Даяна Спенсър


„Господин Файед трябва да поеме отговорност за жената, която изостави пред олтара с пълно неуважение“, казва адвокатката на Кели. „Никоя жена не заслужава да бъде третирана като моята дъщеря. Кели го обичаше, вярваше му и беше третирана с жестокост. Доди Файед трябва да се срамува“, продължава майката на Фишър.


Кели Фишър, 2007г.

Това щеше да е битката на века, но всичко приключва на 31 август 1997г. в тунела Алма. След смъртта на Даяна и Доди, Кели Фишър оттегля иска си. Тя се омъжва през 2007г. за руски пилот, с когото се запознава по време на сафари в Африка. Имат една дъщеря и живеят в Айткен, Южна Каролина. За Кели не се споменава повече до 2008 г., когато е призована на изслушването за разследването, поискано от Мохамед ал Файед, който до смъртта си през август 2023 г. поддържа теорията за заговор за убийството на сина си и принцесата.

По някаква причина разследващите се интересуват от телефонен разговор между Доди и годеницата му, в който можем да я чуем да казва: „Докара ме със самолет до Сен Тропе, за да ме оставиш сама да седя на лодка. Така съблазняваш Даяна през деня и правиш секс с мен през нощта. Чудя се как е възможно един ден да сме влюбени, а на следващия...? Защо ми причиняваш това?“. Доди й отговаря: „Кели, всичко свърши.“ Без да подозира, че приказката му с принцесата дори няма да започне.

More Celebrities