Следва

Недискретният чар на пайетите: най-готиния парти избор този декември

Trend Report: полите върху панталоните и как ги носим

Полите над панталоните ни са най-ценното наследство, което тенденцията Y2K ни остави.

 

All fashion преди 4 месеца

Само преди година доминиращият глас беше: „Надявахме се това никога да не се върне“, но помислете за изминалия сезон. Цяла година се забавлявахме да комбинираме полите и панталоните в гардероба си като игра на пъзел. Ретро усещането отдавна е изоставено, а модерната реинтерпретация на силуета събуди ново усещане за стил (на снимката долу Officine Générale Есен/Зима 23/24).

И, след като отново е зима, забавното напластяване, вкл. стилизирането на поли върху панталони е точно толкова популярно и често срещано, колкото другата много актуална нова, но всъщност добре забравена стара тендeнция - миди пола с ботуши. Време е да демонстрираме уменията, които сме усъвършенствали в годините дотук. Показваме как го правят някои от най-добрите в смелите визии, защото доза вдъхновение не е излишна, а и примерите доказват, че трудната на пръв поглед комбинация всъщност е лесна и чудесна. 

На горните кадри виждаме начина да носим черно и бяло, без да сме прекалено очевидни, както и да сме с прозрачна пола, без да прекаляваме. Тялото е покрито с помощта на поло блузата и широките панталони, но текстурата на прозрачната пола добавя супер свежо усещане. Дизайн с бродерия или украса с пайети би бил черешката на тортата.

Ако се колебаем как да добавим жизненост към елегантните, но малко скучни нюанси като бяло, кафяво и слонова кост, нещото, което определено може да промени нещата, е полата върху панталона. Дългите поли са чудесни за добавяне на сила към женственото настроение, минитата се възприемат повече като алтернатива на колана, но и двете решения са изключително готини.

Моделът Джордан Даниелс е в същия тон, но внушава напълно различна атмосфера. Небрежният стрийт силует е допълнен с овърфит връхни дрехи и кецове. Акцент е панталонът, чийто силует леко се загатва от плътната дълга пола отгоре му. Друг привкус на този стил, който намираме за изненадващо добър, е дискретната офис препратка, която идва от раирания плат на панталоните. Цветовете, кройките и детайлите се сблъсват приятелски тук, създавайки неповторима триизмерна привлекателност.

Дори типичният бизнес външен вид може да бъде готин с полата върху панталона. Актрисата Гейбриъл Юниън пъхва полата между блейзъра и панталоните. Изборът на плисе е разковничето в този случай, защото строгият бизнес костюм изведнъж получава нотка фриволност и ни усмихва. Детайлът с белите шевове е другата опорна точка в този стил, който, ако не бяхме видели така майсторски комбиниран, вероятно нямаше да повярваме, че е възможен.  

More All fashion