Следва

Прасковен мъх: цветът на 2024

Жълтият замък от новия сезон на „The Crown” е в Airbnb

Историята на най-известната резиденция в Пуерто де Андрач или както го наричат „Сен Тропе на Испания“ и по какъв начин е свързана с лейди Даяна.

 

All About Life преди 4 месеца

Пуерто де Андрач, по-известен като „Сен Тропе на Испания“ е локация на звезди, кралски особи и артисти, въпреки че преди е било градче на рибари. Оживено място, разположено на остров Майорка, обградено от синевата на морето и украсено от модернистична архитектура. Населението е около 2000 души – характеристика, която превръща Пуерто де Андрач в частен рай, достъпен за малцина. Това, което прави мястото толкова популярно, са всички звездни имена, които посещават неговите красиви плажове и уютни кафенета от повече от половин век. Така до лодките на рибарите се появяват яхти и катамарани. Богатите посетители са привлечени от дивото очарование на мястото, дом на уникална природна среда - като Сера де Трамунтана – планинска верига, обявена за обект на световното наследство, и едни от най-кристалните води, които Средиземно море може да предложи. 

Сред звездите с имоти там са Клаудия Шифър, Ел Макферсън, Франсоа Анри Пино, Салма Хайек и Брад Пит. Британската корона също не устоява на чара на Пуерто де Андрач, като лейди Даяна заема първо място в списъка. Но причината в момента всички да говорят за града е друга – там се намира Жълтия замък, където са заснети сцените от първия епизод на „The Crown”. Наскоро той се появи в Airbnb и можете да го наемете за сумата от 8500 евро на ден.

В телевизионния сериал на Netflix, The Crown, който се фокусира върху живота и историята на най-известното британско семейство, Жълтият замък (Castel de Sainte Thérèse) е ваканционният дом на Мохамед Ал-Файед, но оригиналната вила, в която той отсяда, всъщност се намира в Сен Тропе. Лейди Даяна прекарва последното си лято точно там в компанията на самия господин Ал-Файед и сина му Доди. От друга страна, има много прилики между двете локации. Трябва да отбележим, че лейди Ди действително посещава Пуерто де Андрач като дете с родителите си, отсядайки в Жълтия замък, а също и в зряла възраст, придружена от принц Чарлз и техните деца.


Лейди Даяна, принц Чарлз и техните синове Уилям и Хари на почивка с испанското кралско семейство. Майорка, август 1987 г.

Вила Кастило е оригиналното име на преименувания впоследствие Жълт замък. Той представлява жълта резиденция с внушителни размери - жилищната част се простира на площ от 1400 кв.м., а околната земя е 6000 кв.м. Пуснат е за продажба през лятото на 2014 г. от немската агенция за недвижими имоти Engel & Völkers на рекордната цена от 38 милиона евро. Наскоро печели титлата за най-скъпа резиденция по цялото крайбрежие, като предлага панорамна гледка към Средиземно море, планините Сера де Трамунтана и пристанището.

Конструкцията е поразителна още от входа: грандиозна дървена врата напомня за крепост от минали времена. Вътре откриваме три апартамента в основната постройка, три апартамента във външната постройка, различни жилищни помещения, просторна кухня, басейн с джакузи, фитнес зала, билярдна зала и няколко покрити тераси. Екстериорът, достъпен както по суша, така и по вода, включва частен плаж, големи градини, модерни тераси, открит плувен басейн и пещера. При избора на дизайн и цветова палитра нищо не е оставено на случайността: бялото и синьото в интериора са вдъхновени от пейзажа на острова, а скулптури, натуралистични мотиви, декорации в стил ар нуво и големи прозорци отразяват модернизма на типичната архитектура на Пуерто де Андрач. Фокусът на къщата носи името на принцесата, донесла най-голямата слава на това място: апартамент Lady Diana. 

More All About Life

Можем, освен да го отпразнуваме, и да се замислим: 22-ри април е Денят на Земята

All About Life преди 1 седмица

Ние вярваме, че всеки ден трябва да бъде Ден на Земята. Но на 22 април (понеделник) ще имаме възможността да се обединим и заедно да направим нещо по въпроса за климатичните промени.

Мултивитамините: да или не, кога и защо

All About Life преди 1 седмица

Без съмнение най-добрият начин да си набавите необходимите хранителни вещества е балансираната диета. За съжаление не ни е лесно в съвременното общество. Имаме нужда от нещо повече от храна. Мултивитамините са една от ефективните алтернативи, признати от експертите. Но от момента, в който решите да ги консумирате, въпросите започват да възникват един по един.