Следва

Y2K гардеробът на Кейт Мидълтън в последните епизоди на "The Crown”

По-малкото е повече: „скинимализмът“ е топ тенденцията на 2024

Според сертифицираните дерматолози от US Dermatology Partners, минималистичната хубост е по-популярна отвсякога.

 

All fashion преди 4 месеца

В свят, в който редактирането на снимки и идеята за перфектна кожа са все още много разпространени (свидетели сме на твърде противоречивия филтър Bold Glamour), се появяват нови тенденции, които силно ни отдалечават от нереалистичните стандарти за красота. Сред тях особено отчетливо се надига вълната на напълно естествения външен вид, лишен от грим, който позволява на кожата, текстурата, порите, несъвършенствата и дори пигментните петна да блестят.


JW Anderson

В Tik Tok тази тенденция има близо 185 милиона гледания под хаштага „skinimalism“. Според прогнозите за тенденциите в грижата за кожата за 2024 г., публикувани от сертифицирани дерматолози в US Dermatology Partners, „скинимализмът“ (което означава рутинна грижа за кожата, която е едновременно проста и ефективна), ще остане една от основните тенденции на новата 2024-та. 

„Скинимализъм“ на подиума

Въпреки че концепцията не е нова, интересът към естествения външен вид нараства едва през последните сезони на модните подиуми. Сред тенденциите за красота есен-зима 2023 г. негримираната кожа царуваше при Dior, Stella McCartney и Issey Miyake. Зад кулисите инструкциите в кабината бяха за свеж и естествен тен, леко обработен с коректор или хайлайтър. Нито повече, нито по-малко. За модното ревю на JW Anderson пролет-лято 2024, гримьорката Линси Александър ни представи блясък без усилия, като същевременно се фокусира върху подобряването на естествеността и индивидуалността на всеки от моделите.


JW Anderson

През 2021 г. Pinterest описа „скинимализма“ като „новото сияние“ в своя доклад за прогнози за тенденциите. Това показва, че търсенето на „как да получите блестяща кожа по естествен път“ се е учетворило през всяка година, а търсенето на „естествен ежедневен грим“ е достигнало пик от 180%. Свършиха ли дните на триото фон дьо тен/силно червило/графична очна линия? Може би, но преди всичко това означава, че отношението към красотата се променя: хората предпочитат да подчертават кожата си, вместо да я прикриват. И веднага се сещаме за пресния и много приятен пример на Памела Андерсън, припомняме тук.  

More All fashion