Следва

Разследваме: разделени ли са Кендъл Дженър и Bad Bunny?

Мис Франция 2024 и късата й коса: дилеми, критики, приветствия

Новата Мис Франция, 20-годишната студентка по математика Ева Жил, беше критикувана заради късата си прическа и андрогинен външен вид, а журито бе обвинено във вокизъм ("идеология на пробуждането" или осъждане на расовата и социална дискриминация - бел.ред.).

All About Life преди 4 месеца

Ева стана първата Мис Франция с къса коса за повече от сто години история на състезанието. Критиците побързаха да изразят възмутено мнение: победителката обезателно трябвало да бъде момиче с по-„традиционен“ стил красота, под което се разбира дълга коса и секси извивки.  

Самата Ева заяви, че е избрала този образ умишлено, за да докаже уникалността на всяка жена: "Свикнали сме да виждаме красиви "госпожици" с дълга коса, но аз избрах андрогинна визия с къса коса. Смятам това за напълно ок." Красавицата нарече победата си "триумф на „разнообразието. и добави: "Никой не трябва да ви диктува кой сте и кой да бъдете."

Победителката във френския конкурс за Мис традиционно се избира чрез публично гласуване и решение на журито. Въпреки че Жил се класира трета след публичното гласуване, журито я постави категорично на първото място.


Мис Франция 2021


Мис Франция 2022

Заради това решение журито беше обвинено в „налагане на ценностите на вокизма“. "Мис Франция" - това вече не е конкурс за красота, а състезание по вокизъм, базирано на приобщаване”, „Тя абсолютно не прилича на Мис Франция”, „Не сме толкова загрижени за нейната прическа, а за нейното андрогинно тяло.” Мнозина се изказаха в подкрепа на Жил, включително френският политик Сандрин Русо (която също носи пикси прическа): „Нима във Франция през 2023 г. ще измерваме степента на уважение към жените по дължината на косата им?“, попита риторично тя (вижте още: "Двойничка на Риана" и hot гадже на Кание Уест - Джулиана Налу подлуди Лос Анджелис). 

Честито на Ева, като междувременно припомняме историята на друга красавица с къса прическа - Лайза Минели и нейната преинтересна съдба!   

More All About Life

Можем, освен да го отпразнуваме, и да се замислим: 22-ри април е Денят на Земята

All About Life преди 1 седмица

Ние вярваме, че всеки ден трябва да бъде Ден на Земята. Но на 22 април (понеделник) ще имаме възможността да се обединим и заедно да направим нещо по въпроса за климатичните промени.

Мултивитамините: да или не, кога и защо

All About Life преди 1 седмица

Без съмнение най-добрият начин да си набавите необходимите хранителни вещества е балансираната диета. За съжаление не ни е лесно в съвременното общество. Имаме нужда от нещо повече от храна. Мултивитамините са една от ефективните алтернативи, признати от експертите. Но от момента, в който решите да ги консумирате, въпросите започват да възникват един по един.