Следва

Дева Касел блондинка в нова фотосесия

Пенелопе Крус: "славянско момиче" за Vanity Fair

Чудесна Пенелопе Крус на корицата на Vanity Fair Italia.

Celebrities преди 3 месеца

Пенелопе Круз позира с куп обемни кожени шапки, които напоследък са на модния връх, благодарение на тенденцията slavic girl или стил славянско бимбо.

В интервюто за броя актрисата говори за феминизма. Според нея, въпреки факта, че ситуацията по този въпрос се е подобрила през годините, тя все още е много далеч от идеалната. „Ние сме много далеч от равенството между мъжете и жените. Можем да се преструваме, че не сме, но аз не искам да се преструвам. Има хиляди неща, в които всички виждаме, че се правят разлики.“ 

И все пак отношението към жените се променя: например по-рядко им се задават провокативни въпроси, както често се случваше в миналото. "Преди 20 години на пресконференции на мъже актьори бяха задавани въпроси за филма, а на актрисите - шокиращи питания. Сега, когато си помисля какво ни питаха, мен и моите колеги, още съм безмълвна. А такива въпроси винаги са задавани само на нас жените. Е, това почти не се случва вече."

Днес обаче все още има проблем с възрастта на актрисите. „Срещали ли сте някога 50-годишен актьор, който да се чуди: Какво ще правя сега? Как да се справя с промените, свързани с възрастта?" Аз не. Защото за него и работата му възрастта не е проблем!"

 

Пенелопе разказа и защо обича работата си: "Обичам я, защото ми позволява да изследвам мистериите на съществуването. Можеш да живееш хиляди животи, но никога няма да знаеш достатъчно, винаги ще има още нещо за откриване и разбиране."

Според актрисата тя се опитва да „остави героите си на снимачната площадка“. В същото време актьорската професия е важна терапия за нея: „Актьорството ми помогна много от психическа и емоционална гледна точка. Не използвам работата си като терапия, но смятам, че е неизбежно. Актьорството е катарзисна професия и вярвам, че съм психологически здрава преди всичко заради моите героини. На първо място, те ме учат, че всичко се променя и тече непрекъснато. Нищо не стои неподвижно. Актьорството не е единственият вид терапия, който практикувам, но със сигурност е един от най-ефективните.“

More Celebrities