Следва

#ViewSofiaXMASGiveaway DAY 22 - трио за ценители от Кръг

Големите любовни истории: Мик Джагър и Джери Хол

Връзка, напоена с мед и отрова.

Celebrities преди 4 месеца

През 80-те години на XX век големите идоли са 1. певците и 2. моделите. Всички искат да са като тях. Красиви, известни и успешни, клишето за големия музикант и топ модела, включително в атрактивна любовна връзка, се превръща в популярна реалност. Появяват се много подобни двойки, надарени със свойството да привличат яростно общественото внимание. Само малка часто от примерите: Брус Спрингстийн и Джулиан Филипс, Саймън Ле Бон и Ясмин Парване, Джон Тейлър и Рене Симънсън, Рик Окасек и Паулина Порижкова, Мик Джагър и Джери Хил. Последните: фронтменът на Rolling Stones и една от най-елегантните манекенки на всички времена, а може би и най-умната - средният коефициент на интелигентност е около 100 точки, Джери има 146.


Мик Джагър и Джери Хол през 1979 г. в Париж

Мик Джагър и Джери Хол се запознават през 1976 г., когато той е на 33 и е женен за никарагуанския модел и активистка Бианка. Една вечер в бекстейджа на концерта на Rolling Stones в Париж пристига Брайън Фери с годеницата си – 20-годишна наперена моделка от Тексас, която вече е позирала пред обектива на Хелмут Нютън. Когато Мик и Джери срещат очи, разбират, че тази любов ще е опустишителна от самото си начало. Моделката разказва в биографията си от 2010 г., че Мик настоява тримата да отидат на клуб. В лимузината той сяда близо до нея и допира коляното си до нейното без Брайън Фери да забележи. Тя обаче не се отдръпва, а напротив... веднага усеща „електричеството“, по собствените й думи. Малко след това Мик кани Брайън на вечеря в къщата му в Лондон, в която живее с Бианка. Всъщност той се надява Фери да не е сам. Малко след пристигането на гостите атмосферата става неловка. Става ясно и за Бианка, и за Браян, че половинките им флиртуват една с друга, и не го приемат добре (вижте още: Един брак, приключил в деня на сватбата: Мик и Бианка Джагър).

Това, което интригува Мик Джагър, далеч не е само безспорната хубост на мис Хол, но и невероятно забавния й и бърз ум, чувството й зя хумор, изключителната артистичност. Преди да се събере с Брайън Фери, тя присъства в живота на гения Анди Уорхол. Тя и поп-арт артистът всъщност са неразделни - заедно са в нашумилети клубове, той често я рисува, а хорските езици мълвят, че са двойка. През 1975 г. Джери позира за корицата на албума Siren на Roxy Music и така се запознава с Фери. Пет месеца след първата среща, те обявяват годежа си. Но вечерята в дома на семейство Джагър променя тотално сватбените планове. Малко след това, през май 1977 г., Мик и Джери се срещат в Studio 54 и се отдават на страстта, която изпитват от първия миг на първата си среща. През 1978 Мик се развежда с Бианка, от която има 7-годишна дъщеря, а Джери зарязва Брайън, докато са на романтично пътуване в Мароко. Хол и Джагър прекарват Бъдни вечер заедно, след което заминават на почивка в Барбадос. В биографията си Джери разказва, че се е опитвала да не мисли за предателство и изневери, въпреки че по онова време Мик е един от най-желаните мъже в света: „Убедих го да спре хероина, можех да го убедя да спре и с другите жени“. Заживяват в Париж още преди разводът му да е финализиран, а за да са непрекъснато заедно, купуват общи домове в Ню Йорк, Лондон и на частния карибски остров Мустик. Всичко е вълшебно, прекрасно и за звиждане, до 1982-ра, когато Джери си събира багажа и го зарязва, защото той "не е готов да се ожени за нея", което се превежда като "не е готов да бъде моногамен".


Джери Хол и Мик Джагър в Барбадос

Джери Хол веднага си намира друг предан ухажор – милионера коневъд Робърт Сангстър, който иска брак веднага. Но тази история е точно от онези, с които искаш да накараш бившият да ревнува. Всъщност, по-малко от две години по-късно Джери Хол и Мик Джагър се събират отново и се ражда първото им дете – Елизабет Скарлет, а след това и Джеймс, който е близнак, но, за съжаление, брат му умира в утробата. Въпреки това, Мик продължава да изневерява и слуховете са, че е загубил ума си по Карла Бруни. Малко преди Джери да стегне куфарите си, за да го напусне за втори път, той й предлага брак. Церемонията е в Бали на 21 ноември 1990 г. и трае шест часа, следвайки индонезийската традиция. Обвити в облак от тамян, Джери предлага чаша кисело мляко с мед на Мик, който й обещава вечна любов, точно както обещава осем години по-рано на Бианка. Сватбата не е обявена с прессъобщение и британската преса се обижда, когато новината изтича. Но нещата не вярвят както трябва. През 1992 г. двойката има трето дете – Джорджия Мей. Веднага след раждането Джери се обажда на Карла Бруни и й казва да държи „лапите си долу“ от мъжа й, въпреки че тя продължава да отрича, че му е любовница.

Видимо раздразнена, Хил обявява на пресата, че любовната история между нея и фронтмена на Rolling Stones е приключила и го изоставя. Но Мик успява още веднъж да я накара да се върне, правейки обещания, които не смята да изпълни. През 1997 г. се ражда четвъртото им дете – Люк Борегард. Това, което финално слага край на отношенията им, е съобщение през 1999 г. от бразилския модел Лусиана Морад, че очаква дете от певеца. „Избавих го от зависимостта към наркотиците, но той я замени със секс“, казва Джери. Онова, което е останало от любовта между двамата, се изпарява като сняг през март, а той се оплаква, че е „невъзможно да се живее с нея, откакто спря цигарите“. Междувременно са оказва, че индонезийският служител е изгубил сватбените документи - изглежда така, сякаш двамата никога не са се бракосъчетавали. Мик и Джер решават, че е по-добре да поискат анулиране, отколкото да предприемат сложен развод.

Британският съд обявява церемонията в Бали за "невалидна". За Мик това е перфектната ситуация, защото се опитва да напусне жена си, без да й плаща издръжка. Тя се обръща към адвокатска кантора и й присъждат 15 милиона долара в извънсъдебно споразумение, пакет от доверителни фондове за четирите й деца и къщата в Лондон. Краят на любовта им се възприема като поражение и от двамата. Но след първата фаза на негодувание, те свялат оръжието и остават приятели заради децата. „Разводът не е краят на света. Много по-лошо е да поддържаш един нездрав брак. Това е лош пример за децата.“, казва Джери. През юли 2023 г., когато Мик Джагър отпразнува 80-ия си рожден ден в дома си в Челси в Лондон, заедно с поредното гадже, 36-годишната хореографка Мелани Хамрик, и приветства децата си, останалите членове на Rolling Stones и още много известни гости, присъства и Джери Хол, все още великолепна на 67 години в дълга рокля в шоколадов цвят (вижте и: We Love: 65-годишнaтa Джери Хол за Saint Laurent).

More Celebrities