Следва

Дневен ХОРОСКОП - 7.2.2020

Кърк Дъглас: големите пиперливи любови на един дълъг живот

Голямата холивудска звезда, една от последните живи легенди на Златната ера на Холивуд - Кърк Дъглас, почина снощи, 5 февруари 2020, на 103 години.

 

Love преди 4 години

Исур Данилович Демски, както е истинското му име, се ражда в Ню Йорк, в семейство на руски евреи, през 1916 година. Сменя няколко псевдонима, преди да се спре на Кърк Дъглас.

Изключителен красавец, бащата на Майкъл Дъглас и още три момчета /едното от което умира от свръхдоза/, носител на Оскар за цялостно творчество /1996/ и емблематичен синоним на изиграните от него герои във филмите "Одисей", "Спартак" и "Викингите" сред по-героичните, и "Стъклената менажерия", "Жажда за живот", "Детективска история" и "Лошият и красавицата" сред по-романтичните, има любовен живот, който не отстъпва по многообразие и интензитет на екранния му.

Кърк Дъглас се жени два пъти, но има многобройни връзки с иконични Холивудски звезди, включително Рита Хейуърт и Марлене Дитрих.

Марлене Дитрих

Независимо от палавата му природа и десетки изневери, Кърк остава докрай женен за втората си съпруга Ан Байдънс, германка, с която се запознава в Париж през 1953 година, която просто решава да прости и да остане.

Със съпругата си Ан Байдънс

В памет на красавеца и звездата, и като жени, вперваме поглед назад във времето, за да припомним някои от големите любовни истории на Кърк.

С Даяна Дил

Даяна Дил
Кърк се жени за първата си съпруга Даяна, също актриса, през 1943, като много скоро се раждат двамата им сина - Майкъл и Джоел Дъглас, и двамата успешни актьори.
Бракът не продължава безкрайно - развеждат се през 1951-ва, като Кърк изтъква като причина пълното несходство между двамата. "След раждането на Джоел /1947/, заедно установихме, че не сме един за друг, съответно се разделихме миролюбиво", казва звездата.

Със сина си Майкъл

С Ан Байдънс

Ан Байдънс
Кърк получава точния човек от втори опит. Сватбата с Ан е през 1954 /точната дата е 29 май/ във Вегас. Церемонията се запомня с пиперливи нападки между бъдещите съпрузи, разбира се, на майтап, а по-късно Дъглас споделя многократно, че спокойният и хармоничен брак с Ан е допринесъл много за дългия му живот. Двойката има двама сина - Питър, продуцент, и Ерик, актьор, който почива през 2004.

Кърк, Ан и малкия Питър

Кърк признава: "Късметлия съм, че открих сродната си душа преди много /именно 64/ години, и вярвам, че прекрасният ни брак и нашите дълги нощни "golden hour" разговори ми помогнаха да превъзмогна всичко".

С Ан

Двамата остават заедно до момента на смъртта му, като дори подновяват брачните си клетви през 2004 година.

Кърк със синовете си

Учителката
Най-ранната връзка на Кърк е по своему шокираща, но и логична. Младокът се влюбва до лудост в даскалицата си по английски, която нарича само Госпожа Ливингстън.
Тя го прелъстява докато той е на 15, като го увлича и по романтичната поезия, освен по чисто физическия аспект на чувството. Срещите им продължават през всичките години, в които Кърк е гимназист. По-късно, през 2007-ма, звездата пише в мемоарната си книга Let's Face It, следното: "Аз бях един дрипльо в квартал, пълен с хаймани и разбойници... с нейната намеса станах съвсем различен човек. Изключително благодарен съм. Макар че по днешните стандарти тя щеше да бъде в затвора за това."

С Марлене Дитрих

Марлене Дитрих
Кърк отрича категорично авантюрите си, до момента, в който не решава да пусне автобиографията си. Точно както с Марлене, той признава връзки с други големи имена от киното в онзи момент, като Линда Дарнел, Евелин Кийс, Мерилин Максуел, Ан Сотърн. "Аз съм един кучи син, обикновен и предвидим", казва той в книгата. И добавя признание относно вкуса си към определен тип жени: "Като се обърна назад, виждам, че по някакъв начин винаги съм бил привличан от невротични жени".

Рита Хейуърт

Рита Хейуърт
Връзката му със сексбомбата започва след излизането на филма с нейно участие "Джилда", годината е 1946-та.
Самата Рита е наясно с невероятното въздействие, което оказва върху мъжката половина от човечеството с тази си поява: "Мъжете си лягаха с Джилда, но се събуждаха с мен."

Любовта им се пропуква бързо, защото, както казва Кърк: "имаше една много "тъжна" част от същността на Рита, с която не можах да свикна. Чувствах нещо дълбоко заровено в същността й, нещо, на което не бях способен да помогна - самота, тъга... това нещо ме дърпаше и мен надолу, трябваше да бягам."

Джийн Тиърни

Джийн Тиърни
Една от най-важните му истории е тази с Джийн, известна най-вече с ролята си в Leave Her to Heaven /1945, с Номинация за Оскар за главна женска роля/.

В автобиографията си актьорът е много откровен за интензивния им сексуален живот. Джийн обича той да я навестява, но при едно условие - да влиза само през прозореца.
"Може би това беше някакъв вид афродизиак. Не съм питал. Пък и нямаше защо, не ми беше работата да питам, а да влизам през прозореца, всеки път."

Джоан Кроуфорд

Джоан Кроуфорд
Кърк прекарва една нощ с Джоан, осем години по-голяма от него, което обаче комплицира нещата и обрича връзката на скоростен провал.
Звездата, известна с трудния си характер, по-късно описан в неласкава книга с автор доведената й дъщеря Кристина, поддържа къщата си в безупречен порядък.
Кърк разказва: "Тя ме качи на втория етаж и гордо ми показа в стаята двете си деца, които бяха завити така стегнато в легълцата си, че просто се чудех как е успяла да ги опакова така старателно.

"Беше толкова професионално, клинично, лишено от топлина, точно като секса, който току що бяхме правили."

"Тръгнах си бързо," добавя.

Патриша Нийл

Патриша Нийл
Връзката на Кърк с Патриша върви успоредно с нейната афера с Гари Купър.
Да е любовница на двама мъже едновременно се оказва трудна задача за актрисата с фина душевност, която се чувства ужасно виновна. Кърк споделя, че Нийл често плаче пред него по време на срещите им, защото е нечестна спрямо Гари.

More Love