Следва

Внучката на Борис Елцин Мария Юмашева повтори майка си

I promise to love you: пълното с обич английското имение на Клаудия Шифър

И Клаудия, като Дженифър, сама декорира дома си. Супермоделът се вдъхновява от постиженията и мекотата на модерния дизайн и го имплементира смело в дома си в английската провинция.  

All About Life преди 3 месеца

Спокоен и слънчев ден в иначе дъждовна Англия. Между жив плет от глог и върбовка и градина от алени макове, се подава постройка от камък и стъкло, кокетно сгушена на границата между Оксфордшир и Нортхемптън.

Това не е резиденцията на някой анонимен аристократ, а домът на великолепната Клаудия Шифър и нейния съпруг, филмовия продуцент и режисьор Матю Вон. Къщата е облечена във френски прозорци от пода до тавана, които разкриват панорамна гледка на зелени ливади и бледосиньо небе, напомнящо за картина на Марк Ротко: "Обичам спокойствието и това, че сме заобиколени от природата и животните, споделя Шифър, която е израснала в германската провинция. - Дори когато вали, облаците и техните форми, са невероятни за наблюдение."

За подредбата, детайлите и мебелите е отговорна само и единствено жената, за която се твърди, че е позирала за повече корици на списания от всеки друг модел в света. Клаудия реновира имението в продължение на година, за да го превърне в уютното кътче, в което живее днес: "Добавям по нещо малко всеки месец - за разлика от други хора, които може би правят всичко наведнъж, разказва моделът. - Разбирам, че има някои начини на работа - особено в интериорния дизайн - при които всичко е предварително определено и подредено. Но аз обичам да работя точно по обратния начин. Обичам да открия някой стол и да си кажа: "Идеален е, да видим какво би се съчетало с него?”. (четете още: В неземнитете покои на Алесандро Микеле - Палацо Скапучи от първо лице).

Така красивата 53-годишна Кладия успява да създаде интимно и галещо сетивата пространство, в което комбинира модернизъм, винтидж мебели и предмети със сантиментална за семейството стойност. Из къщата пълзят керамични и дървени костенурки, които Клаудия събира по време на пътуванията си, картини на домашните любимци - шпаньол, немска овчарка, котка с клепнали уши, както и антични предмети, които Шифър настървено търси и намира онлайн. Четирите ѝ любими онлайн съкровищници за винтидж скъпоценности са сайтовете на 1stdibs, Pamono, Vinterior и The Modern Warehouse.

Въпреки приятната атмосфера, която е успяла да създаде, Клаудия смята, че домът ѝ все още има нужда от някои допълнения: "Купих много рамки и ще разпечатам още снимки на децата и животните, които да окача по стените", казва тя.

Това не е първият проект на Шифър в амплоато ѝ на интериорен дизайнер. Преди да се заеме с реновирането на имението, тя сама декорира и другия дом на семейството, който използват по-рядко: "Другият ни дом е съвсем различен: много малки стаи с камини и уют. Тук има много стъкло и отворено пространство. Предизвикателството е да го накарам да се усеща като семеен дом. Съществува една тънка граница, която лесно се преминава - има къщи, които изглеждат прекрасно, но се притесняваш да седнеш някъде."

Под стилната трапезария, всекидневната и кухнята се крие цял лабиринт от стаи. Първата и най-важна е офисът на Клаудия и Матю, на който, признаваме си, лекичко завидяхме. Пространството има високи тавани и бели стени, върху които двойката си води записки за текущите проекти - включително филмите, на които Шифър обикновено е изпълнителен продуцент, луксозна линия мъжки облекла, рекламни кампании, както и линията за керамика на супермодела (четете още: Дизайн за вдъхновение: на Рита Ора къщурката в Лондон).

Сред другите забележителности са киносалон, винени изби със стъклени витрини, перално помещение, стая за масажи и студио за пилатес, в което Шифър не прекарва много време, защото предпочита дългите разходки и "фитнеса за възрастни".

"Тя е доста необикновена, споделя красавицата за резиденцията си. - Чудесна е, защото е нея успяваме да съчетаем работата и семейството. Сега повечето ни срещи се провеждат тук. Ако имам фотосесия, оставям децата на училище, отивам в Лондон и се връщам вечерта. Матю винаги снима в Англия, така че може да вземе хеликоптер от тук до снимачната площадка и да се върне и да спи в собствената си къща".

Имението в съвременен стил се допълва от няколко спални с изглед към външен двор. И накрая, най-хубавото - гардеробната с размерите на апартамент, облицована с дърво и покрита с рафтове и закачалки. Клаудия притежава огромна колекция от чанти, една от които Chanel, ръчно изрисувана от покойния Карл Лагерфелд. Шифър и Лагерфелд работеха заедно в продължение на почти 30 години и неговата загуба се отрази тежко на супермодела.

Към чантите се добавят и колекции от книги за фотография, изкуство и мода, както и дрехи от най-ранните ѝ дни на модел. Шифър споделя, че постоянно се връща към старите си визии, за да търси вдъхновение. Двете ѝ дъщери също се ровят из роклите, полите, панталоните и палтата на майка си: "Особено Клементине", споделя Клаудия с усмивка. "Тя обича всичко, което е oversize. Непрекъснато ме пита:"Какво имаш от 90-те години, мамо?".

Клаудия Шифър? 90-те години? Откъде да започнем?

More All About Life

Можем, освен да го отпразнуваме, и да се замислим: 22-ри април е Денят на Земята

All About Life преди 1 седмица

Ние вярваме, че всеки ден трябва да бъде Ден на Земята. Но на 22 април (понеделник) ще имаме възможността да се обединим и заедно да направим нещо по въпроса за климатичните промени.

Мултивитамините: да или не, кога и защо

All About Life преди 1 седмица

Без съмнение най-добрият начин да си набавите необходимите хранителни вещества е балансираната диета. За съжаление не ни е лесно в съвременното общество. Имаме нужда от нещо повече от храна. Мултивитамините са една от ефективните алтернативи, признати от експертите. Но от момента, в който решите да ги консумирате, въпросите започват да възникват един по един.