Следва

The good housewife: Лана Дел Рей за SKIMS

Лидл България сред най-добрите работодатели в страната и Европа

Компанията постигна още по-висок резултат в процеса по сертифициране в сравнение с предходната година

All About Life преди 3 месеца

За пета поредна година Лидл България е ТОП работодател за България и Европа, постигайки още по-висок резултат в сравнение с предходния процес на сертифициране. Отличието от водещата международна организация TOP Employers Institute, е свидетелство за това, че компанията е сред най-добрите работодатели, които доказано прилагат световно утвърдени стандарти и практики в областта на човешките ресурси, сравними с тези на ТОП работодателите на континента.

Постигнатият от Лидл България общ резултат е с близо 7% над средния за страната и 12% над средния за бранша в Европа. Най-съществена е преднината на Лидл България в теми като многообразие, равнопоставеност и включване, кариера, благополучие на служителите, въвеждащо обучение и привличане на таланти, дигитални HR процеси.

За първи път през тази година, всички 31 държави, в които Lidl присъства като търговска верига, получават престижното отличие от Top Employers Institute, а Лидл България се нарежда на челна позиция сред тях на база постигнат резултат.

Изключително признание е бъдем отличени като най-добър работодател във всички Lidl държави, както и постоянно да подобряваме собственото си представяне и получена оценка от страна на Top Employers Institute. Постигнатите резултати на Лидл България мотивират усилията ни да бъдем сигурен и надежден работодател за нашия сърцат екип, който постоянно се разраства. Като компания ТОП работодател поставяме нашите служители в центъра на всичко, което правим, за да могат те да създават високото качество на обслужване, което нашите клиенти заслужават. Приемаме отличието с отговорност да допринасяме за едно по-добро бъдеще.“, сподели Катерина Шопова, директор „Човешки ресурси“ в Лидл България.

Сертификатът ТОП работодател се връчва след задълбочен независим одит на HR политиките в компанията. Анализът обхваща повече от 20 теми в Анализът обхваща повече от 20 теми в шест ключови области: управление на хора, работна среда, привличане, развитие, ангажиране и обединяване. Максимален резултат компанията постига в теми като бизнес стратегия и лидерство, визия и ценности, етичност и почтеност, оценка на представянето на служителите, дигитален HR.

Сред успешните практики, които Лидл България устойчиво развива като топ работодател, са конкурентните нива на заплащане, постоянно обогатяващ се пакет с придобивки, отговарящ на нуждите на служителите в различни етапи от техния живот, както и изпълнението на силни програми за обучение и развитие на ценни за бъдещето умения. В резултат на целенасочените и дългогодишни усилия в областта на развитието, 70% от ръководния състав в магазините на Lidl е от хора, които са се развили професионално вътре в компанията.
Като отговорен работодател, Лидл България инвестира и в младите хора в страната, като предоставя възможност за работа и успешен старт в кариерата с четири младежки програми.

Нарастващият интерес към тях и позитивната обратна връзка от страна на участниците, мотивират компанията постоянно да развива тези програми и да предоставя все по-атрактивни условия с добавена стойност под формата на професионални обучения, стимулиращи награди и изграждането на общност от таланти.

Устойчив стремеж на Лидл България в качеството й на топ работодател е да допринася за развитието на трудовия пазар и цялостното подобряване на средата.

More All About Life

Можем, освен да го отпразнуваме, и да се замислим: 22-ри април е Денят на Земята

All About Life преди 6 дни

Ние вярваме, че всеки ден трябва да бъде Ден на Земята. Но на 22 април (понеделник) ще имаме възможността да се обединим и заедно да направим нещо по въпроса за климатичните промени.

Мултивитамините: да или не, кога и защо

All About Life преди 5 дни

Без съмнение най-добрият начин да си набавите необходимите хранителни вещества е балансираната диета. За съжаление не ни е лесно в съвременното общество. Имаме нужда от нещо повече от храна. Мултивитамините са една от ефективните алтернативи, признати от експертите. Но от момента, в който решите да ги консумирате, въпросите започват да възникват един по един.

Астро: 4-те зодии, предразположени към психични разстройства

All About Life преди 5 дни

Коя зодия според вас е най-склонна към депресия? Кой е по-вероятно да има хистрионно разстройство на личността? Става дума за четирима представители на зодиакалния кръг, чиято психика е много лабилна.