Следва

Седмица на висшата мода в Париж 2024: Giorgio Armani Privé

Седмица на висшата мода в Париж 2024: Dior

Мария Грация Кюри кани художничката Изабела Дюкро да работи върху модната колекция - нейните монументални версии от 23 рокли (до пет метра височина) бяха разположени по периметъра на пространството в градините на музея Роден, където днес бе проведено шоуто Haute Couture 2024 на френската модна къща.

Runway преди 3 месеца

Мащабният арт проект е вдъхновен от одеждите на султаните на Османската империя, които Дюкро изучава специално за шоуто. Абстрактен символ на предмет, който е въплъщение на силата, далеч надхвърлящо понятието за облекло.

Кюри изнесе на подиума шест абсолютно минималистични визии в топло бежово, последвани от няколко полупрозрачни рокли, бродирани със стъклени мъниста (за създаването им марката привлича майсторки от Мумбай, които шият общо 3600 часа), следвани от нови версии на якето Bar, допълнени с плисирани миди-поли, рокли от черно кадифе, жълт сатен, кипящо бяло и точки.

Цялата галерия Dior Haute Couture Spring 2024 е в галерията и видеото.

 

More Runway

Седмица на модата в Париж Есен/Зима 2024: простата гениалност на Miu Miu

Runway преди 1 месец

Не знаем как, но Miuccia Prada не спира да ни учудва, впечатлява и вдъхновява с желанието си да разглоби всяка колекция и всеки тоалет, независимо дали в Prada или Miu Miu, на неговите зъбчета и компоненти.