Следва

Техни височества Обувките, ревюта Есен/Зима 2024

„Оригиналът“ на тесните дънки, Кейт Мос

От известно време плахо споменаваме, че тесните дънки май се завръщат, но така ли е наистина? Ако гледаме внимателно какво носят Бела Хадид и Жизел Бюндхен, както и какво показаха на подиума Miu Miu, по-скоро трендът е факт. В което ни убеждава и съвсем скорошната поява на Кейт Мос. 

All fashion преди 1 месец

На 10 март Кейт Мос предизвика сладостни носталгични чувства, облечена в прилепнали от бедрата до прасците дънки с леко смъкната талия. Облеклото не се различава много от обичайния стил на Кейт, но изглежда много модерно, благодарение на току що възобновената тенденция да се носят артикули с прилепнали по тялото кройки. Забелязахме още, че глезенът е леко открит над избраните балетни обувки, а силуетът е издължен чрез навития подгъв. 


Годината е 1981, мястото - Kings Road, пред магазина на Vivienne Westwood

Интересна е и горната част на тоалета на мисис Мос - блуза с дълъг ръкав от колекцията S/S на Vivienne Westwood от 1982 г. Пънк настроението е напълно непокътнато, символизирано от свързването на различни щампи. Пънкарите, които посещават „SEX“, магазина, управляван от Вивиен Уестууд и Малкълм Макларън в миналото, носят също толкова тесни панталони, че дори въздухът не може да премине през тях. В момент, в който всички носят тесни дънки и крещят „Уестърн“, интерпретацията на Кейт е страхотна и вдъхновява за пролетно пънк настроение. 

Всъщност именно Кейт е жената, която винаги е носила тесните дънки по-стилно от всеки друг. Тя ги превръща в запазена марка още в първите си моделски дни, когато е поставено началото на термина „хероинов шик“. Носи ги с успех и в разцвета на гръндж стила в началото на 2000-те. Как точно й се получаваха нещата, разглеждаме в детайл надолу, за да заключим, че нищо не се е променило за последните 20 години и намекът, че всичко ново е добре забравено старо не е никакъв намек, а си е просто факт >>> 


2003 г.


2004 г.


2007 г.


2009 г.


2008 г.


2008 г.
 

More All fashion