Следва

Вода със сол & KERABIONE по Ел Макферсън

Пълнолунието-затъмнение днес: важните акценти и най-силно повлияните зодии

Astro преди 1 месец

Добре, real talk – няма причина да се страхувате от затъмненията, така че не позволявайте на преживяването да ви изпълни със страх и стрес. В астрологията затъмненията отварят кармична врата за период от 28 дни и през това време всичко - имаме предвид абсолютно всичко - може да се случи. В крайна сметка, затъмнение може да настъпи само когато има Пълнолуние или Новолуние в някой от зодиакалните знаци, разположени на Северния астрологичен възел и Южния астрологичен възел. Докато Северният възел означава нашите бъдеще и крайната съдба, Южният възел представлява енергийни багажи от миналото. И ако се окаже, че вашият зодиакален знак е засегнат от затъмнение, това може да предизвика рязък и неочакван обрат в живота ви. Ако вече усещате тежестта на промяната, не се притеснявайте - Вселената знае какво прави.

Понякога промените, които се случват по време на сезона на затъмненията, са мащабни и напълно променящи живота. Друг път промяната може да бъде по-фина и вътрешна, но също така силно осезаема. Независимо от това, предстоящото пълно лунно затъмнение ще разтърси вътрешната ни реалност по един или друг начин.

На 25 март Пълнолунието (което в действителност е полу-затъмнение на Луната) ще изгрее на 5-ия градус на Везни. Това затъмнение може да окаже голямо влияние върху близките, любовни и интимни взаимоотношения, тъй като Везните са кардиналният въздушен знак на хармонията, баланса и партньорствата (обратно на Овена, който управлява Аз-а и индивидуалността). Противопоставяйки се на Слънцето, което в момента е именно в независимия Овен, Везните представляват „другите“ в живота ни. Ударът от тези промени ще бъде смекчен от факта, че планетата на любовта Венера - управляващата планета на Везни - се движи през Риби, зодиакалния знак на нейната "екзалтация". Това означава, че в момента Венера е в много мощна позиция. Въпреки че някои от вас може да се разделят с партньор, има и голям шанс същите да намерят мир. Тъй като Венера ще бъде в съвпад със Сатурн - планетата на кармата, дисциплината и зрелостта - тази следваща фаза от връзките ни ще изисква постоянство и упорит труд. И тъй като това затъмнение формира секстил с трансформиращия Плутон, можете да изчистите нежеланата тежест от миналото и да излекувате стари рани.

Тъй като тази форма на лунно затъмнение се случва, докато Южният възел също е във Везни, то ще изхвърли това, което вече не е предназначено за нас. Южният възел представлява кармата на нашата история и нашите минали животи и когато се движи през Везни, той е насочен към взаимоотношения, които не поддържат нашия най-висок растеж, както и съзависимост, пасивност и тенденции за угаждане на хората. Това лунно затъмнение също се случва точно преди пълно слънчево затъмнение на 8 април, на 19-ти градус Овен. Тъй като следващото затъмнение ще изгрее в Северния възел, то вероятно ще извика нова енергия, нови начала и нови взаимоотношения, тъй като Северният възел представлява бъдещето и най-високия потенциал на човека. Кой от 12-те астрологични дома се управлява от Овен и Везни във вашата рождена карта? Тези области от живота ви хвърлят разкриваща светлина върху това как тези затъмнения ще ви повлияят.

Ако вашият слънчев знак, лунен знак или - най-важното - вашият асцедент попада под някой от следните зодиакални знаци (особено ако се приземява между 0 и 10-ти градус), настоящото лунно затъмнение при Пълнолунието във Везни може да доведе до духовно сияние. Ето защо:

ОВЕН

Има ли човек, който е в мислите ви често напоследък, Овни? Този човек може да бъде вашата половинка, най-добрият ви приятел, вашият бизнес партньор или дори върл враг. Без значение кой е, това затъмнение ви насърчава да се развивате в отношенията си с този човек и в начина, по който се сближавате с хората като цяло. Ако ситуацията не е идеална, може да сте готови да се разделите с някого поради токсичната динамика, която споделяте. Ако ситуацията върви добре, може да се почувствате готови да се обвържете допълнително с този човек. Енергията на това затъмнение обаче няма да е толкова насечена и суха. Вместо голяма промяна в отношенията, може да откриете, че гледната ви точка за отношенията се променя напълно. Какво можете да направите, за да подобрите нивото на хармония, което споделяте с другите? Какво можете да направите, за да поканите по-здрави и взаимноизгодни отношения в бъдеще? Без значение какво се случва, имайте вяра, че всичко е за най-висшето добро. Това също е извън вашите ръце, тъй като затъмнението винаги ви ускорява случките към крайната съдба и носи промени, които ще продължават поне следващите шест месеца.

РАК

Чувствате ли се нервни по отношение на кариерата си, Раци? Надраствате сегашната си позиция и се чувствате готови за нещо ново? Всички знаци сочат към Да! Тъй като това лунно затъмнение се случва във вашия 10-ти дом, дома на кариерата, репутацията и авторитета, ще ви накара да опитате нещо съвсем различно на работа. Може да се подготвите за - или да свикнете със - значителна повратна точка в пътуването към успеха. Може да пуснете съобщение, което да шокира всички ваши приятели, последователи и фенове. Може дори да изненадате света, като промените кариерата си, приемете повишение или напуснете работа, с която никой не е очаквал да се разделите. И тъй като това затъмнение се противопоставя на Слънцето във вашия 4-ти дом, дома на семейството и жилището, може да почувствате разклоненията на тези промени в личния си живот точно толкова, колкото и в професионалния. Без значение какво се случва, това събитие ще отвори вратата за още много възможности в бъдеще. Вселената просто ви доближава до типа кариера, за която винаги сте били предназначени.

ВЕЗНИ

Вие сте точно в центъра на това лунно затъмнение, Везни. Това означава, че светлината на прожекторите е върху вас и вие сте главният герой на тази следваща ера на промяната. Дори и да не сте в настроение за цялото внимание, което това ви носи, трябва да признаете, че искрата запалва огън в сърцето ви. Това затъмнение ви довежда до ръба на промяната, тъй като ви изтласква извън зоната на комфорт. Всичко, което трябва да направите, е да се откажете от всичко, което в момента ви пречи да действате според най-дълбоките си инстинкти и да изразявате себе си с пълна автентичност. Може да направите нещо напълно непредвидимо (или да преживеете нещо напълно очаквано). Когато във вашия зодиакален знак настъпи затъмнение, това винаги означава, че достигате личен преломен момент. Въпреки това, достигането до края на една глава също означава, че започвате следващата. Очаквайте раздели, но и събирания и нови начала.

КОЗИРОГ

Назрява ли хаос и непредсказуемост у дома, Козирози? Надраствате ли сегашната си жизнена ситуация и давате ли си място да поставите нови емоционални корени? Тъй като това лунно затъмнение се случва във вашия 4-ти дом, дома на семейството и жилището, това може да ви накара да направите - или да прегърнете - голяма промяна в жизнената ви ситуация или нов тип семейна динамика. Независимо дали се местите в нов град или посрещате нов човек в семейството, тези промени са свързани с много болка, любов, красота и смях, така че погледнете назад и порефлектирайте как тези промени лекуват травмите от ранно детство. Без значение какво се случва, тези промени ще създадат много нови възможности. Вселената просто ви доближава до типа дом, който винаги сте търсили. И тъй като това затъмнение се противопоставя на слънцето във вашия 10-ти дом, дома на кариера и обществена репутация, можете да очаквате промени на вътрешния фронт, които да доведат до големи развития на професионалния фронт. 

More Astro