Следва

ДА или НЕ на белия молив за очи

Мъж до дупка!!! Как, Мили момчета, не се прекалява с някои козметични практики

Напоследък, вдъхновени от седмиците на мъжката мода, започнахме все повече и повече да си мислим за мъжете...

Beauty News преди 13 години

Напоследък, вдъхновени от седмиците на мъжката мода, започнахме все повече и повече да си мислим за мъжете и техния стил.

И някак си, неизбежно дойде сравнението на момчетата по подиумите с тези по българските улици. Така стигнахме до консенсуса, че просто двете понятия нямат база за сравнение.

Не казваме, че мнението ни е меродавно и важи за абсолютно всички български момчета, но в нашата мила родина нещата по улиците далеч не изглеждат добре.

Положението е прекалено двуполюсно - или момчетата изглеждат прекалено нехаещи за външния си вид, или от прекалени грижи в един момент се замисляш до колко са момчета.

Затова решихме да обобщим в няколко точки нещата, с които смятаме, че наистина се прекалява сред мъжката половина по отношение на външният им вид. А ако някой иска да допълни списъка или просто да даде съвет, нека се чувства свободен да остави коментар. За всички ни ще бъде от полза!

Има неща, които отличават особено мъжа от жената. Не ги пренебрегвай!



На първо място искаме да напомним и да подчертаем дебело пред света, че вече никой не си пада по метро вида. Не останаха такива дами.

Затова, момчета, оставете веждите си на мира или поне напомняйте на козметичката си, че на кушетката сяда мъж, преди отново да ги е направила по-тънки от тези на гаджето.

Забравете за безразборната епилация на всевъзможни места, или ако толкова настоявате, ограничете се до гърди и крака – максимум. Никак не е приятна гледката от наболи след кола маска косъмчета по мъжките ръце, ама никак.

Не на солариума



След като изяснихме епилацията, на второ място обръщаме внимание на тена. Солариумът е достатъчното зло за жените, че да се превръща и в практика на мъжете.

Ако искате хубав и равномерен тен, не е нужно да ходите на солариум или да се мажете с автобронзанти, а просто хванете приятелката си и я заведете на море, където ще се попечете разумно и най-вече заедно.

Декоративната козметика е само за жени! Точка!



На трето място – никога не прекалявайте с ароматите и декоративната козметика. Вече ти споменахме за лошата практика на мъжете с грим пособията, а след зададените въпроси към жените, стана ясно, че всички обичат поддържани мъже, но чак гримирани и вонящи на спиртен аромат – не.

Дискретно и със стил е златната среда!

Спри с гела най-накрая!



Като следваща точка ти препоръчваме да се въздържаш от прекомерно използване на стилистични продукти за коса – лак, гел, вакса и т.н. Гелът за коса и „мокрият ефект” отдавна отшумяха като тенденции, а и са достатъчно вредни за косата.

За оформяне на прическата си е достатъчно да използваш просто лак с лека фиксация или вакса. Общо взето, все продукти, с които косата изглежда като естествено оформена, а не на клечки, иглички, боцки и т.н.

И на мъжете им отива дълъг врат!



След постепенното отшумяване на метросексуалността обаче се появи една нова порода мъже, които условно наричаме – мачо фитнес маниаци. Какво забога се случи, та ни се налага да виждаме 150-килограмови прекомерно мускулести мъже, абсолютно обезкосмени, с V-образни дълбоко изрязани деколтета и лачени маратонки. Не, това не е хубаво.

Прекаляването с фитнеса, хранителните добавки и всички производни също не е препоръчително. Да, винаги е хубаво мъжкото тяло да е релефно и оформено, но чак пък толкова. Някак си, идва прекалено, да не можеш да обхванеш бицепсите му с поглед, най-малкото е плашещо.

А и има една теория, че фитнеса и мъжкото достойнство, е...сетихте се.

Така накратко изяснихме основните положения в мъжката визия, с които не трябва да се прекалява, но оставаме с уговорката, че не трябва и да се пропускат напълно.

Оказа се, че най-секси мъжа се движи някъде между чистите дрехи, хубавата прическа и лекото, мъжествено ухание – затована наблегни на тях. И като казваме наблегни, не означава да прекалиш отново!
 

More Beauty News