Следва

Зимата ще е топла и суха, сако или груба плетена жилетка могат да спасят положението

Стилът на Анабел Нийлсън. Музата на Маккуин, важното присъствие на първи ред на модата

Тъй като всички наши мисли са в посока Световни модни седмици, силно изострени са сетивата ни за всякакви...

Fashion преди 13 години

Тъй като всички наши мисли са в посока Световни модни седмици, силно изострени са сетивата ни за всякакви лица и събития, които ще ги съпътстват в големите столици Ню Йорк, Лондон, Милано и Париж.

И когато видяхме с очите си, че Ана Уинтър оглавява гост листите и в четирите седмици, започнахме да се замисляме какво ли е да прелетиш десетки хиляди километри за толкова кратко време, за да дадеш тласък на една успешна колекция? Тежка задача има г-жа Уинтър.

Но не само тя. Има една група хора, около които се върти целият моден свят и целият първи ред на специалните ревюта. Като включим вътре останалите Vogue редакторки, модните критици и няколко важни клечки в бизнес средите, сигурните клиентки и клиенти са другата носеща колона, на която се крепи всеки дизайнерски спектакъл.

Такава е и Анабел Нийлсън. Жената, която облече лебедовата песен на  Маккуин.

Анабел Нийлсън, бившата съпруга на милиардера Нат Ротшилд, гради репутация на луда купонжийка, към чиитo приятелки се числят супермоделите Кейт Мос и Наоми Кембъл.

Модел и автор, госпожица Нийлсън е неизменно присъствие на световната парти арена.
Тя не се поколебава да облича разкриващи тоалети, които оставят малко на въображението. Един такъв пример е прозрачната рокля на Alexander McQueen, която тя носи на парти през 2000 г.

Нийлсън и сестра й Мили са отгледани в западен Лондон и Оксфордшир. Баща им е лондонският инвестиционен консултант Макс Нийлсън, а майка им Елизабет е интериорен дизайнер.

В късните си тийнейджърски години Нийлсън и Нат Ротшилд се запознават на индийски плаж и излизат близо шест години. Изненадващо за техните родители, те се женят през ноември 1995 в Лас Вегас.

Двойката споделяла любов към лудите купони, но едва две години по-късно те се развеждат.

В последствие се разбира, че за да си осигури финансово споразумение г-ца Нийлсън е трябвало да си върне моминското име и да подпише съгласие за конфиденциалност.

Оттогава Нийлсън често се появява в светските хроники на вестници и списания.

Широкият й кръг от приятели включва артистите Деймиън Хърст, Сиена Милър, Мег Матюс, Джон Галиано и вече покойния Лий Маккуин.

Приятелството й с Маккуин е толкова близко, че тя е смятана за негова муза и дори е шаферка на “сватба” му с Джордж Форсит.

Нийлсън също така се снима в рекламен филм за една от неговите мъжки колекции, където се появява съвсем гола. Говорейки за преживяването, тя споделя: “Не беше странно, което е малко притеснително. Не го намерих за срамно.”


Aнабел в сесия за Vogue

Екстровертната личност на госпожица Нийлсън не се ограничава единствено в парти средите. Тя често лети с хеликоптери, плува с акули, прекосявала е Австралия на мотор и е била на експедиция в Хималаите.

Нейният романтичен живот е широко документиран в медиите и след раздялата с Ротшилд. Връзките й включват афери с Лорд Едуард Спенсър Чърчил и издателя Джеферсън Хак, от когото е дъщерята на Кейт Мос.



Анабел Нийлсън, която е родена през 1969, написва детска книга, наречена “На езерото”, в която се разказва за няколко птички в едно от езерата на Риджентс парк в Лондон.

Британката съчетава строгостта на кройките с екстравагантността на моделите. Почитател на костюмите и тесните рокли, тя никога не разочарова модните критици.



По изкусен начин Нийлсън придава аристократична нежност на своя рокендрол шик и не се страхува да прекрачи границата на конвенционалното.

Не е изненадващо, че последна рокля, която Маккуин създава, е именно за нея. Дългата сребърна рокля с яка от пера е творение на изкуството и сме сигурни, че на изтънчената осанка на Анабел геният на дизайнера е заблестял с още по-ярка светлина.  
 

More Fashion