Следва

Коженото манто. Защо го обичаме и как да го носим

Какво ни завещаха за пролетта последните дни oт седмицата на модата в Лондон

Oще малко от най-доброто от английската модна седмица, преди да преминем на италианска и след това на...

All fashion преди 13 години

Oще малко от най-доброто от английската модна седмица, преди да преминем на италианска и след това на любимата ни френска почва.

Mark Fast продължава с мрежовите инспирации, но този път на много по-секси ниво - много плът на показ, а където е покрита, то е само от финна мрежа.

Първоначално се зачудихме защо някой ще слага толкова черно в лятна колекция, но към средата на шоуто нещата се балансираха с телесни, ярки и дори много ярки тонове и детайли и всичко завърши в бяло, полу голо и много красиво и нежно - истински Mark Fast лебеди.

Ревюто на Erdem беше очарователно изящно, вдъхновено от златните години на руския балет.



Сякаш дантела бе постлана в цветна градина и дизайнерът просто е изрисувал моделите си с тази картина наум.

Романтика в дългите, романтика в късите, романтика в прозрачните рокли. Едно от най-красивите ревюта за сезона, заложило на принтовете, също руска шарка и дантелата и което поставя красивата класическа визия над тенденциите на момента.

Първата асоциация с визиите от ревюто на Christopher Kane беше с бонбоните M&M’s - всеки е в различен ярък цвят, но всички имат обща форма помежду си.



Многоцветно ревю, в което черното и бялото не са поканени и за добро - много лятно настроение и същевременно геометрични детайли, които придават дълбочина на визията. Това, което прилича на дантела, всъщност е перфорирана кожа, любимият материал за обработка на дизайнера, както вече виждаме няколко сезона. А от принтовете във втората част на ревюто буквално да ти се завие свят. И то в добрия смисъл.

Организацията Fashion East даде платформа за изява на 3-ма нови дизайнери този сезон - Felicity Brown, Heikki Salonen и Simone Rocha.



Докато Felicity Brown беше вдъхновена от текстурите и релефа и беше създала красиви вечерни рокли със запленяващ детайл от сякаш набраздена многослойна хартия, то другите двама дизайнери бяха деконструктивистки настроени - разпорени шевове, висящи конци, чорапи на дупки при Heikki Salonen и минималистични визии в бяло и бледорозово при Simone Rocha - сака, от които липсват парчета, ръкави, от които са останали само парчета и ризи, представляващи само ръкави и яка - летен прохладен минимализъм.

Разбира се, за да разберем за какво става дума във всяка колекция на Burberry трябва първо да погледнем какво се е случило с иконичния за марката тренч.



Тази година той се трансформира в къси якенца с мотористки елементи, подплънки на ръкавите и ципове, комбиниран с колан в ярък контрастен цвят. Дизайнерът е вдъхновен от първите костюми на мотоциклетисти, които Томас Бърбъри е направил в началото на 20-ти век.

Кристофър Бейли никога не се уморява да интерпретира класическата Burberry визия и ако за следващия сезон можете да си позволите повече от един тренч, освен задължителната класика, вземете си и един от новите предложения - има ги с шипове, ципове и в змийска кожа. Или просто украси класиката с ярък колан.

Jonathan Saunders е много добър в оцветяването!



Затова точно на него му хрумва да “боядиса” в оранжево яката на синя риза под бяло сако, а после да ни покаже и същия модел в карамел и бяло, за да оценим красотата и на двете визии.

Вдъхновени от класическата красота на модните фотографии от 40-те и 50-те, жените на Saunders бяха женствени, с дължина на полите до и под коляното, на гладка опашка и с червено червило, започващи деня си с ярка рокля, подчертаваща тялото и сякаш на точните места напръскана с оранжев спрей и завършващи вечерта с прозрачна феерия в черно и/или бяло.
 

More All fashion

Аксесоарен флирт: тези 9 модела

All fashion преди 2 дни

И нека сезонът на слънчевите очила, освен да започне, да приеме точно определени форми и окраски: сърца, цветя, животински щампи. Най-добрите модели на Лято 24 следват, като гарантираме, че ще издигнат на друго ниво всяка визия, дори и най-семплата.