Следва

Санди Ривера открива сезона в Ялта в събота

Влез във ФИЛМИНИ oт 13 до 17 октомври. В София!

София пак ще е гост на кино творби и творци. От 13-ти до 17-ти октомври публиката на столицата ще се събере...

Movies & TV преди 13 години

София пак ще е гост на кино творби и творци. От 13-ти до 17-ти октомври публиката на столицата ще се събере отново около поредното, вече 4-то, издание на международния фестивал за късометражно кино ФИЛМИНИ. В тези дати киносалоните Дом на киното, Одеон и Червената къща отварят вратите си за доза млади, провокативни и смели късометражни филми от цял свят.

И тази година сред над 1000-та получени заглавия е подбрана селекция от 100-те най-силни и впечатляващи произведения, които ще се покажат на зрителите на фестивала. А 40 от тях ще се състезават в конкурсни програми за наградите на ФИЛМИНИ:

ГОЛЯМАТА НАГРАДА НА ФИЛМИНИ
Всички игрални филми от конкурсните програми на фестивала се състезават за Голямата награда на ФИЛМИНИ. Тя се присъжда от международно жури и се състои от статуетка, грамота и парична премия от 1 200 € за режисьора.

НАГРАДА ЗА НАЙ-ДОБРА АНИМАЦИЯ
Наградата за най-добра анимация се състои от статуетка, грамота и премия от 500 € за режисьора на филма.

НАГРАДА ЗА БАЛКАНСКИ ФИЛМ
Наградата за най-добър балкански филм се състои от грамота, статуетка и премия от 1000 € за режисьора.

НАГРАДА НА KODAK CINELABS BULGARIA
Наградата на Kodak Cinelabs Bulgaria за най-добър български игрален късометражен филм се състои в предоставяне на камера, филмова лента и лабораторни услуги, които да бъдат използвани за създаването на късометражен филм от наградения режисьор. Наградата ще бъде усвоена в рамките на една година, а филмът — представен като премиера на ФИЛМИНИ 2011.

НАГРАДА НА ПУБЛИКАТА
Наградата на публиката представлява диплом и ще се присъди на режисьора на филма, събрал най-много гласове по време на фестивалните прожекции.

Освен конкурсните програми ще могат да се гледат и интересни нови късометражни филми, обединени тематично – Фокус върху скандинавското късометражно кино, фокус полски филми, най-добрите заглавия от Световен екран и други.

Освен филми, традиционно ФИЛМИНИ предлага на публиката си и допълнителни паралелни събития, целящи да запознават младите кинолюбители и професионалисти с различни сфери от кино производството.

Запази датите 13 – 17 октомври, защото филмът си заслужава!

Можеш да посетиш официалната страница на ФИЛМИНИ във Facebook.

 

More from View Sofia

More Movies & TV