Следва

Ани Цолова в "Търси се" тази събота

„Антракт” с нов час на излъчване - вече в 13.00 часа

Също така ще видите разговор с актрисата Евелина Борисова, която ще разкаже повече за атмосферата в...

Culture преди 13 години

От този понеделник, 18 октомври, културното предаване на PRO.BG „Антракт” е с нов час на излъчване и ще започва всеки делничен ден от 13.00 часа. Ежедневното магазинно предаване, което по любопитен и атрактивен начин отразява случващите се културни събития у нас и по света ще продължи да радва зрителите на PRO.BG.

Водещият Борис Георгиев и екипа на предаването ще продължи да среща зрителите с интересни личности – актьори, писатели, режисьори, музиканти, художници, продуценти, като влиза в живота им и разказва любопитни истории.

В началото на следващата седмицата „Антракт” ще ви покаже уникални кадри от една от най-известните галерии за азиатско изкуство Арк Ейнджъл. В нея има предмети на 6000 години и съвременни художници,чиито картини притежават Бил Клинтън и Бил Гейтс.

Също така ще видите разговор с актрисата Евелина Борисова, която ще разкаже повече за атмосферата в Народния театър „Иван Вазов” след 10-ти ноември, за предизвестената смърт на българското кино през 90-те години на миналия век, за новите си филмови предизвикателства и живота й в Америка.

В сряда, 20 октомври, в рубриката „Преди и Сега” актьорът-музикант Стефан Вълдобрев ще се върне назад във времето, когато прави успешна музикална кариера. Как една автомобилна катастрофа променя пътя му в театъра и музиката, защо се записа да учи кинорежисура и кога ще гледаме неговия първи игрален филм като режисьор. И още много интересни новини от света на културата ще разберете само от предаването „Антракт”.

Гледайте „Антракт” всеки делничен ден от 13.00 часа по PRO.BG и онлайн на www.probg.bg
 

More Culture

„Рипли“: 5 причини да гледаме трилъра с Андрю Скот и Дакота Фанинг

Movies & TV преди 7 часа

През април всички погледи (включително на нашата редакция) са насочени към новия сериал на Netflix "Рипли". И въпреки че историята, базирана на романа на Патриша Хайсмит за дребен мошеник, е позната на мнозина от филмовата адаптация от 1999 г. с участието на Мат Деймън, открихме пет причини (всъщност са доста повече) да загледаме нейния нов прочит. Предупреждение за спойлер: "Рипли" на Стивън Зейлиън е много пристрастяващ.  

10-те най-добри павилиона на Венецианското биенале, от тях - куп източноевропейски

Events преди 1 седмица

Обикновено националните павилиони на Венецианското биенале играят втора цигулка на основната изложба - което е иронично, като се има предвид, че в тях има толкова много изкуство, ако не и повече, отколкото това, което се съдържа в Арсенале и Джардини взети заедно. Но тази година, с основна изложба, която поставя под въпрос идеята за държавите като цяло, не е възможно да се пренебрегнат националните павилиони.