Следва

Мистерията на бурлеската ще бъде разкрита тази вечер в Dance Academy

HBO представи мегапродукцията “ПРЕСТЪПНА ИМПЕРИЯ” с парти в стил Бел Епок

С парти в стила на 20-те години, HBO отпразнува българската премиера на най-новата си оригинална продукция на...

Movies & TV преди 13 години

С парти в стила на 20-те години, HBO отпразнува българската премиера на най-новата си оригинална продукция на Мартин Скорсезе - “ПРЕСТЪПНА ИМПЕРИЯ”.

Събитието, на което бяхме поканени в Black Label бе издържано изцяло в стила от ерата на суинга, с групата „Sentimental Swingers”, които изпълняваха класически американски парчета от ерата на “сухия режим” в САЩ - времето, в което се развива действието на продукцията.

На вратата гостите получиха типични за стила «Бел Епок» аксесоари – шалове с пера, цигарета, колиета с перли и бомбета.

На партито присъстваха някои от най-известните български продуценти - Борко и Виктор Чучкови, Димитър Гочев, Мартичка Божилова.





Към купона на на НВО се включиха също издатели и главни редактори, между които Мартин Захариев, както и социологът Анрдей Райчев, председателят на СЕМ Георги Лозанов и Денди в неговото характерно амплоа.



Американският посланик Джеймс Уорлик пък изгледа първата серия на продукцията в компанията на актрисата Биляна Петринска.

„ПРЕСТЪПНА ИМПЕРИЯ”, оригинална продукция на HBO, е създаден съвместно от Терънс Уинтър, отличеният с наградата „ЕМИ” сценарист на “Семейство Сопрано”, и носителят на „Оскар” Мартин Скорсезе, който продуцира и режисира пилотния епизод.



Добре дошли в Америка през 20-те години на XX в. На плажовете в южната част на щата Ню Джърси се издига Атлантик сити, бляскав курорт, познат като The World’s Playground – място, където правилатa не важат. Безспорният управник на Атлантик сити е общинският ковчежник Инок Томпсън, по прякор Нъки (Стив Бушеми), човек поравно политик и гангстер, възприел еднакво уютно и двете си роли.

Поради стратегическото си разположение на брега на морето, градът е център за дейностите на контрабандистите на ром – на няколко минути от Филаделфия, на няколко часа от Ню Йорк и на по-малко от ден с кола от Чикаго. Разбира се, Нъки Томсън изобщо не пропуска да се възползва от това.

Заснемането на пилотния епизод е струвало малко над 18 милиона долара.
Мартин Скорсезе е толкова прецизен в пресъздаването на атмосферата, че дъските на дървената алея са в същия размер като тези в Атлантик Сити по онова време. Дължината на репликата на алеята е 90 метра. Декорът на Атланик Сити е построен за три месеца в Буклин, Ню Йорк.



Майкъл Шулберг, който играе Арнолд Ротщайн, дотолкова проучил своя персонаж, че сценаристите осъзнали, че той знае повече от тях за Ротщайн, заради което решили да не му се месят в изграждането на образа.

Единственият художествен персонаж сред главните герои е този на Джими Дармъди (Майкъл Пит). Всички останали са реални личности, живели през първата половина на 20-ти век, сред които са Лъки Лучано и младият Ал Капоне.

Сериите ще бъдат излъчвани от 10 януари, всеки понеделник от 21:05 по HBO.

 

More Movies & TV