Следва

Вторият брой на HELLO! България вече на пазара

БНТ представи официално правилата за „Песен на Евровизия” 2011

Управителният съвет на БНТ прие правила за подбора, избора, гласуването, класирането и представянето на

Music преди 13 години

Управителният съвет на БНТ прие правила за подбора, избора, гласуването, класирането и представянето на българската песен на конкурса „Песен на Евровизия”.

Общите международни изисквания за участие на конкурса са песните да бъдат български национален продукт - т.е. текстът, музиката или аранжиментът да са създадени от български гражданин или изпълнителят да е български гражданин.

Песните не трябва да са били публично изпълнявани или комерсиално разпространявани преди 1 септември 2010 г. Максимално допустимото времетраене на песента е 3 минути.

Изборът на участници в българския конкурс ще се извършва от специална Академия. Тя ще се състои от не по-малко от 31 членове. Оценката на песните ще става от Академията и от зрителите. Членовете на Академията ще се избират от Генералния директор на БНТ.

Първото изпълнение на предварително одобрените песни се осъществява и заснема в Студио 1 на БНТ и всяка песен ще бъде излъчена еднакъв брой пъти, за да има възможност и зрителят да участва в избора.

Изборът на финалист става като се смятат точките на всички изпълнители и песни, а песента, получила най-много и от двете гласувания, се класира на първо място.
 

More Music