Следва

Стилът на Изабела Роселини и вълшебството на женствеността

В очакване на "Аз съм номер четири". Или просто прочети книгата

Фантастичен трилър, който ще излезе официално на 18 февруари е под режисурата на Ди Джей Карузо, същият..

Movies & TV преди 13 години

Фантастичен трилър, който ще излезе официално на 18 февруари е под режисурата на Ди Джей Карузо, същият който направи „Трансформърс” и заедно с филма у нас вече от месец е и романът на Питакъс Лор, който издателство Колибри пусна на пазара.

Какво ще имаме удоволствие да гледаме по кината другата седмица?
Трима са мъртви. Той е НОМЕР ЧЕТИРИ. е начело на фантастичния трилър за необикновен младеж на име Джон Смит (Алекс Петифър), който е беглец и се опитва да се изплъзне от безскрупулните преследвачи, изпратени да го унищожат. Сменяйки самоличността си, той се премества от град в град заедно със своя пазител Хенри (Тимъти Олифант). Джон винаги е новото хлапе в града, чието минало остава в сянка. В малко градче в щата Охайо, което сега е негов дом, Джон преживява събития, които променят живота му – среща първата любов (Диана Аргон), открива нови способности и силна връзка към други млади хора, които споделят неговата невероятна съдба.

За филма продуцентът Майкъл Бей обяснява: „Съдбата на Номер четири ще го застигне, независимо дали го иска, или не. В това се крие драматизмът на този филм. Младежът най-накрая открива онова, което търси, но не може да го има, защото първо трябва да спаси света.“

С участието на Алекс Петифър, Диана Аргон, Тимъти Олифант, Тереза
Палмър, Кевин Дуранд.

Предлагаме ти и един много силен откъс от книгата, с който можем да илюстрираме напрегнатия сюжет на фантастичния трилър:



"Вратата започва да се тресе, паянтова е, направена от бамбукови пръчки, завързани с опърпан канап. Разтърсването е съвсем леко и спира почти веднага. Те надигат глави и се заслушват, едно четиринадесетгодишно момче и един петдесетгодишен мъж, когото всички смятат за негов баща, но той е роден край друга джунгла на друга планета, на стотици светлинни години оттук. Двамата лежат голи до кръста в противоположните краища на колибата, а над всяко легло има мрежа за комари. Чуват пукот в далечината, който звучи сякаш някакво животно е счупило клон на дърво, но силата на шума по-скоро говори, че цялото дърво е било пречупено.
– Какво беше това? – пита момчето.
– Шшт – отговаря мъжът.
Чуват цвъртенето на насекомите, нищо повече. Мъжът прехвърля краката си отстрани на леглото, когато тресенето започва отново. Сега то е по-дълго и по-настоятелно, последвано от нов пукот, този път по-наблизо. Мъжът се изправя и отива бавно до вратата. Тишина. Поема си дълбоко въздух и приближава ръката си сантиметър по сантиметър до резето. Момчето се надига в леглото.
– Не – прошепва мъжът и в този момент острието на меч, дълъг и сияещ, изработен от лъскав бял метал, който не може да се намери на Земята, пронизва вратата и потъва надълбоко в гърдите на мъжа. Три сантиметра от него изскачат откъм гърба му, а след това острието бива издърпано бързо навън. Мъжът простенва. Момчето го гледа с отворена уста. Мъжът успява да си поеме дъх още веднъж и промълвява една-единствена дума: „Бягай“. Пада безжизнен на пода."


Филмът ще е по кината от 18 февруари, ако нямаш търпение, можеш да намериш книгата в книжарниците на цена 12 лв.
 

More Movies & TV