Следва

Да или не - плетени мъжки панталони

Сутрин в 7 точно с Ани Младенова

Денят на Ани Младенова започва в 9:00 със звън на будилник и малко упражнения вкъщи. Тя пристигат в офиса на Glamour...

All fashion преди 13 години

Денят на Ани Младенова започва в 9:00 със звън на будилник и малко упражнения вкъщи. Тя, както и всички останали, пристигат в офиса на Glamour около 11:00, 11:30, за да бъдат отпочинали, весели и щастливи на работа.

Въпреки късния старт, в офиса не се стои до късно – Ани споделя, че не вярва в нощното работене и че всичко се постига с добра организация.

Ето защо и нашият ден с нея започна не в 7, а около 11:30 в офиса на списанието, на което тя е главен редактор от появата му на българския пазар преди повече от година.

Почти цялото си време в офиса Ани прекарва пред компютъра – извършва кореспонденция, преглежда снимки, чете разпечатки и попълва папката с материалите за новия брой.

Срещнахме се в нея в началото на подготовката на броя, така че и папката беше малка, и офисът беше тих и спокоен, но така е само в първите дни. Направата на месечното списание отнема около 3 седмици и не е никак лесна задача.



Процесът се състои в часове писане и препрочитане на материали (Ани ни уверява, че не допуска нито една правописна грешка да се появи на страниците на Glamour), ровене в бази данни с фотографии, вземане на дрехи от магазини (във всеки брой ще намериш едни от най-големите модни селекции на пазара).

Накрая, след като всичко е направено и събрано в над 150 страници, джобното модно издание се изпраща в центаралата на Conde Nast за одобрение.

Точно както списанието и в офиса на Glamour всичко е розово, с изключение на кабинета на Ани. Той е бял, примесен със свежи нюанси на любимото й тюркоазено. Впечатление ни направиха надписите на всяка врата като този на главния редактор ни стана любим: Приказната рокля или разкошните сандали? О, и двете!



Освен Glamour, Ани е главен редактор и на малкото, но апетитно издание Домашна кухня на Иван Звездев, което излиза всяка седмица с 16 привлекателни рецепти.

Ани ни призна, че всъщност кулинарията е нейна страст, която комбинира с хобито си да колекционира вина. Готви всеки ден, но няма специалитет, защото обича да експериментира постоянно с нови рецепти. Предпочита здравословната кухня, а последното, което е приготвила, се оказа пилешко със сушени домати и гъби. Гордее се с пая си с пълнеж от маскарпоне и горски плодове, чиято рецепта склони да сподели и с нас:

Пай с горски плодове 


1 пакетче (125 г) масло
100 г пудра захар
1 щипка сол
250 г брашно
Кората на ½ лимон
2 жълтъка
2 с.л. прясно мляко или вода
За крема:
500 г маскарпоне
100 г течна сметана
3 с.л. захар
1 с.л. ром

300 г горски плодове (ягоди, малини, къпини или смес)
2 с.л. сладко от горски плодове

Намажи малка тавичка (26–28 см диаметър) с масло. Размекни останалото масло, смеси го със захарта и солта и започни постепенно да добавяш брашното. Накрая сложи жълтъците и лимоновата кора. Можеш да направиш всичко това на ръка, с миксер (използвай бъркалките за маслено тесто) или в кухненския робот. Когато сместа
стане на едри трохи, добави млякото или водата. Внимателно я събери на топка тесто, поръси леко с брашно, увий я в прозрачно домакинско фолио и я остави в хладилника поне за 1 час. Извади, разточи на тънка кора (0.5 см) и постели с нея дъното и стените на тавичката. Сложи във фризера за още 1 час.

Загрей фурната на 180 градуса и изпечи кората до златисто (около 15 мин). Разбий маскарпонето, сметаната, захарта и рома до получаването на плътен крем с кадифена консистенция. Когато кората изстине, го изсипи в нея и заглади повърхността добре. Нареди отгоре плодчетата, разтвори в малка тенджерка на котлона сладкото с 4 с.л. вода до получаването на лек сироп и залей с него пая.

Друга голяма нейна страст се оказаха пътуванията. Сподели ни, че до скоро всеки уикенд с приятеля й са бягали от столицата към различни дестинации в чужбина, а в момента са се отдали на лека почивка като посвещават свободното си време на българските спа курорти.



Любимата й дестинация е Франция и особено южната й част, където има и много приятели. Разказа ни за страхотното малко градче Сент Емилион, популярно с производството на легендарни скъпи вина.

Въпреки любовта й към Франция обаче, Ани ни призна за настоящото си хлътване по арабския свят, на който в момента е посветила приключенските си мечти, най-далечните от които се простират чак до Азия.

12:00 е времето за обяд, така че се отправихме към близко заведение, за да хапнем риба и паста с Ани и колегите й. След като се завърнахме в офиса, работата се върна в обичайния си ход, а нашата героиня се посвети на служебни разговори с PR-а и стилиста на списанието.



Ани израства зад кулисите в театъра с майка актриса и баща сценограф. Като дете тренира шорттрек, аеробика, кънки и плуване. Като малка мечтае да стане актриса или художничка, но съдбата случайно я поставя в интервю за Капитал Light и така всъщност се ражда кариерата й на редактор. На първият й ден й казват, че трябва да направи Light в културата това, което е Капитал в политиката. Така с писане Ани пораства в Light, от където поема към Cosmopolitan, където се издига до поста главен редактор и така до Glamour.

В края на работния ден се отправихме към книжарницата на приятеля на Ани.



Тук тя често го чака да приключи работа, заровена в някоя хубава книга сред прекрасния интериор. Често вечерят в Скара бар, а колкото се отнася до клубния живот предпочитат Yalta и Magnito.



Разделихме се с Ани в книжарницата. Ние се отправихме към вкъщи, а тя към урок по френски – първият й – вече наистина й повярвахме колко обича Франция.
 

More All fashion