Следва

Уикендът в Лондон. Звездите атакуват първите редове

Ден първи от Седмица на модата в Лондон есен-зима 2011. Имаме за разказване

Вече сме в Лондон, където за малко по-малко от седмица ще ни приюти една от най-интересните модни седмици въобще. 



All fashion преди 13 години

Вече сме в Лондон, където за малко по-малко от седмица ще ни приюти една от най-интересните модни седмици въобще. 



Дизайнерите, които показват дрехите си тук, независимо дали чрез презентация или ревю могат да бъдат определени само с едно словосъчетание - изригващ вулкан. 

Вулкан от идеи, биещи се за титлата “най-оригинален”, вулкан, който ако до скоро просто подсказваше за това, което ще ни причини, то този сезон определено изригва с пълна сила. И много, ама много красиви хора.

Затова ще предаваме ексклузивно за теб всичко, което ни впечати тук, а повярвай, не можеш да броиш до толкова.

Надничай ежедневно и в Sofia Street Style за вдъхновение от най-красивите хора по улиците в Лондон.

А сега ще говорим за ден първи, действие първо - 18-и февруари.



Макар и да започна съвсем плахо и честно казано скучно, наобяд едни от най-чаканите ревюта си казаха думата и не ни дадоха да си поемем въздух чак до Bora Aksu късно привечер.



Тенденциите продължават да са това, което бяха и в Ню Йорк, но изпълнени с повече креативност. Акцентът е върху красивите драперии, изкусните принтове, почти натрапчивото отсъствие на цветове, което в един момент довежда до силно акцентиране във всяка колекция с един или два аутфита в изкрящи тонове, но само толкова.

Гащеризонът опредено се налага като must have за следващата зима, но най-очудващото е, че той е копринен и то навсякъде. Макар и коприна да не е синоним на зима, смеем да се съгласим, че е синоним на гащеризон, поне за този сезон.



Нито капка минимализъм, обаче, което от една страна е добре, въпреки всичко.

Ето и основните акценти от първия ден по хронолигичен ред.



Maria Grachvogel





Лека мистика, прекроена в приказни екзотични дигитални принтове върху сатен е основата в зимната визия на Maria, на чието ревю първо се насладихме. Силуетите са лежерни, дори отпуснати, но същевременно феериични, а цветовете са много, заради тези прекрасни принтове.

Харесахме кратката поява на дантела и съвсем простите комбинации, на дрехи с прекрасно качество.

Jena.Theo




В колекцията на Jenny Holmes и Dimitris Theocharidis най-много харесахме Глория. Да, нашето момиче дефилира още в първия ден.

Иначе дрехите им съчетават концептуалност, но по-скоро в цялостното стилизиране на визиите, и напомнят за комфорт. Преувеличени гръндж и дори готически донякъде oversized силуети, коприна вълна и деним в интересни комбинации са основата на колекцията им, а плетивата и кожата са само акцент - кратък, но силен.



Corrie Nielsen



Първото наистина чакано ревю бе на Кори, която преди сезон спечели наградата Fashion Fringe и успя да се развие подобаващо. Ревюто претърпя изключителна градация и от съвсем обикновени комбинации на вълнени сака с панталони и поли с висока талия постепенно се превърна в театрален спектакъл от тафта, драперии, набори и прозрачни материи.

По погледа на Хилъри Алегзандър от The Telegraph, която зорко наблюдаваше случващото се на няколко метра от нас, разбрахме, че Кори се е справила. Е, с леки изключения, но понякога е простено.



Jean-Pierre Braganza



Може и да чакахме около час заедно с още най-малко 100 човека на Трафалгар, но си заслужаваше всяка измръзнала минута закъснение на ревюто, което после ни приюти в очарователна барокова зала.



И на фона на белите стени, огледалата и златото, Jean-Pierre сътвори колекция, която накара много от присъстващите да станат на крака в края на шоуто. Много силни усещания, откровено рок и секси излъчване, дори леко мръснишко, подчертани талии, редуващи се с oversized силуети от вълна, тюл и коприна. Напомни ни как би изглеждала една леко по-концептуална Дита фон Тийз. Естествено гащеризон от лека коприна и рокли от феерично трико в биколор.



А най-красива бе кожата, която присъстваше в почти всеки модел. И няколко мъжки визии, които дори изглеждаха по-добре от дамските. Голямо браво за Jean-Pierre.



Aminaka Willmont



Front row, в средата на пътеката, на 3-ма човека разстояние от Хилъри Алегзандър и точно до най-досадното 5-годишно “обичащо” модата сладко момиченце. Да, пет годишните са по първите редове, но това не е чак толкова важно.

Една колекция, доказателство за това, което може да се сътвори с няколко метра принтиран плат, добър дизайнер на обувки и кажи-речи толкоз. Sci-fi-rock звученето на колекцията бе напълно завършено от голямото количество кожа, високите платформи, абсолютно асиметричните кройки, а моделите като че ли бяха от друго измерение. Без грим и с лещи с цвят на горчица. С една дума - същества.




Bora Aksu



С последни изчакахме шоуто на Bora Aksu, който ни убеди в способностите си. Младият дизайнер от турски произход е човек, чиято работа следим и харесваме от известно време и очаквахме дрехите му с нетърпение. Той е концептуалист, а ръчният труд в моделите му е зашеметяващ.

Много силна сегментация на дрехите на отделни текстури и подходи, много коктейлни облекла, дантела и прозрачна коприна в комбинация в едри плетки. Цветовата гама е неутрална от сребристо и сиво до черно с един единствен цветен акцент, който се появи и като аксесоар и като цвят на целия аутфит - зеленото.

Денят завърши съвсем обещаващо и нямаме търпение да разкажем всичко от уикенда в понеделник. Затова чети ни непрекъснато за ежеднен достъп до най-интересното от Лондон.


 
  Със съдействието на   


 

More All fashion