Следва

5 начина да носиш конска опашка тази пролет

Подготовка за първа пролет! Твоите споделени тайни - Гергана

Ето и моята тайна за красота. Споделям я с Вас, не само защото действа и има уникални резултати, а защото е...

Beauty преди 13 години

Вече те попитахме как подготвяш себе си за новата пролет, кои са тайните ти, изпитани и проверени в годините, или нови, нарочени, за да бъдет приложени за първи път и ето какво ни споделяш ти.

За Гергана първа пролет започва така:

Ето и моята тайна за красота. Споделям я с Вас, не само защото действа и има уникални резултати, а защото е достъпна, лесна, приложима в домашни условия и най-важното – дава брилянтни резултати. А за мен брилянтни резултати е да събудиш не само външната, а и вътрешната си красота.

Как се подготвям за пролетта? Нека да спомена, че това е програма не само за пролетта, може да се прилага и при прехода есен-зима.

Започвам към края на месец Февруари с дълбоко изчистване на организма от токсини. Първо започвам с вътрешното прочистване. Тук искам да кажа, че това не са драстични и стресови диети.

Започвам деня с чаша топла вода и лъжичка мед. Изпитан прочистваш ефект от дълбока древност. Добре е медът да е захаросан. Така снабдявам организма си с необходимата енергия. Закуската обикновено е от мюсли, грейпфрут, мляко, плодов сок, банан. Консумирам месо и салати на обяд, като количеството не бива да е голямо. Така не се стресира организма ми. Вечерта /до 20.00 h/ салата, супа, хляб/филийка препечен черен хляб/.

Водата е неизменна част от преобразяването на организма. Изпивам не по-малко от 2,5 на ден. Така не се задържат течности и предпазва от поява на целулит.

Никога не натоварвам организма си с диети. Той сам привиква към хранителния режим, който му създавам. Това по вътрешното изчистване.

Спорт- след закуска поне по 6 км пеш, умерено ходене. Сън- два часа след обяд. Разхода или фитнес след обяд.
Хубава музика, пътувания, разходки, светли тонове в облеклото, светлина, слънце, усмивки. Доброто настроение и увереността са най-добрия ми помощник. Така не позволявам на пролетната умора да ме застигне.

Ето и две от любимите ми рецепти:
Рецепти на Петър Димков:

Козметика без химия

За да бъде красива, да се подмладява, да гони от себе си старостта, всяка жена трябва: 20 мин преди ядене сутрин, обед и вечер да изяжда 2 парченца от по 2 см всяко лист от дървовидно алое (столетник). (Започва се от долните листа на растението, изрязва се един лист, обелва се и се сдъвква. Има леко горчив вкус.)

Универсален биостимулатор за дълъг живот

Две глави кромид лук се очистват от люспите, настъргват се ситно в емайлиран съд и се прецеждат през ситно сито или марля. Прибавят се 500 г мед и се разбъркват добре. Взема се преди ядене по 1 супена лъжица 3 пъти на ден.
 

More from View Sofia

More Beauty