Следва

Яйца по сицилийски за опитни кулинари

Пилешка салата в азиатски стил като еликсир

Джинджифил, фъстъци. Това са все ориенталски вкусови акценти, които повярвай могат да променят всичко в едно...

All About Life преди 13 години

Всяка вечер кулинар ще е нещо като гид на гурме почитателя, домакинята, пълна с изненади или просто още един извор на идеи какво да сготвиш, за да е вечерята или обядът по-специален. И след като е доказано, че любовта на мъжа минава през стомаха, ти имаш още едно много силно оръжие за завладяването на сърцето му.

Всеки делничен ден по една рецепта, която не обещаваме да е гениално проста, но пък гарантираме, че ще е изтънчена, изпробвана от старо време или препоръчана от теб, защо не, която ще те вдъхновява за още кулинарни подвизи.


Пилешка салата в азиатски стил

Джинджифил, фъстъци. Това са все ориенталски вкусови акценти, които повярвай могат да променят всичко в едно ястие и да го направят вълшебно, изненадващо и защо не – любовно.

Нашите партньори от menumag.bg ти препоръчват една много лесна рецепта като за понеделник вечер: Апетитна салата, която без проблем може да замени и основното ястие в една лека вечеря:

Необходими са ти: 400 г сварено или печено пилешко месо, 2 печени чушки, нарязани на лентички, 1 ч. ч. нарязано селъри или 200 г сварена целина, нарязана на тънки пръчици, 1 зелена салата, 100 г печени фъстъци.

за дресинга: 2 с. л. оцет, 2 с. л. олио или зехтин помаче, 1 ч. л. настърган пресен джинджифил, 3 с. л. соев сос, 1 скилидка чесън, нарязана на ситно.

Месото се нарязва на лентички, смесва се с нарязаните чушки, зелена салата и целина. В тиган се смесват оцетът, олиото, соевият сос, чесънът и джинджифилът. Сместа се загрява леко и с нея се залива салатата. Поръсва се с фъстъците.

От menumag.bg препоръчват със салатата чаша бяло вино или розе. МММ, че хубаво ни се получи! 
 

More All About Life

Можем, освен да го отпразнуваме, и да се замислим: 22-ри април е Денят на Земята

All About Life преди 1 седмица

Ние вярваме, че всеки ден трябва да бъде Ден на Земята. Но на 22 април (понеделник) ще имаме възможността да се обединим и заедно да направим нещо по въпроса за климатичните промени.

Мултивитамините: да или не, кога и защо

All About Life преди 1 седмица

Без съмнение най-добрият начин да си набавите необходимите хранителни вещества е балансираната диета. За съжаление не ни е лесно в съвременното общество. Имаме нужда от нещо повече от храна. Мултивитамините са една от ефективните алтернативи, признати от експертите. Но от момента, в който решите да ги консумирате, въпросите започват да възникват един по един.