Следва

Защо трябва да гледаш Biutiful. 11 причини!

Най-доброто парти в София ще е на 16 април с John Digweed

Най-големият промоутър на електронна музика в България, Mетрополис ще отпразнува 15 годишнината си на 16...

Culture преди 13 години

Знаеш, че ще ти препоръчаме винаги най-доброто парти, но това ще е в огромни мащаби.

Най-големият промоутър на електронна музика в България, Mетрополис ще отпразнува 15-годишнината си на 16 април в зала Христо Ботев в столицата с грандиозно парти, чиито хедлайнер ще бъде легендата John Digweed.

Босът на Bedrrock Records се завръща в София след като 3 лета предпочиташе морския ни бряг, но можем ли да го виним - мега звездата не крие пристрастиятa си към нашата гореща публика и още по-горещия пясък на Черно море.

Стивън, Ясен Петров и Смърфа избраха именно Jоhn за гостa, с който да полеят кръглата си годишнина заради безусловната му отдаденост на музиката и магията, която създава при всяка своя изява у нас.

Той е един от истинските титани на световната денс сцена и ключова фигура в ешалона на най-желаните диджеи на планетата далеч не само защото стои начело на най-елитния лейбъл в индустрията Bedrock или води едно от най-важните радио шоута за електронна музика Тransitions.

При всичките си гостувания в България John Digweed ни убеди, че винаги е напред с музиката, всеки път e различен, не спира да изненадва и не робува на стилове, не преследва модерното, a остава верен на усета си за качествен звук, който те държи на дансинга до зори- независимо дали си под ярките звезди на някой плаж или в бетонната утроба на подземен паркинг.

Eдва ли се забравя как Digweed събра над 4000 човека при последното си гостуване в София през 2007 на парти на Метрополис в паркинга на CCS или пък 8000 те чифта ръце вдигнати под лъчите на изгрявашото слънце на Cacao година по-късно. Последваха Voodoo заклинанията на плажа в Бургас и безсънното лято на Insomnia festival...за да го чуем тази година отново в столицата. A Digweed е един от диджеите, които може да слушаш отново и отново без да ти омръзват - неслучайно го титуловат «неоспорим дон на футуристичната денс музика» – музиката на утрешния ден. През 2010 станахме свидетели как неуморният и сякаш вечно търсещ нови предизвикателства Digweed издаде цели две компилации «Structures» и «Bedrock12» и продължи да налага и развива легендарния си лейбъл добавяйки нови артисти и издавайки плочи които разтварят още по широко границите на денс музиката – било то хаус или техно.

Oстава ни само да кажем едно огромно «Благодаря» на Метрополис, че не спират да ни срещат с имена като Digweed, Carl Cox, Sven Vath…списъкът за изминалите 15 години е достойно дълъг и ценен най-вече със спомените останали след всяко едно парти. Тази година българските денс магнати си подариха собствен клуб в центъра на София- в подлеза на НДК, нарекоха го Елемент и обявиха абмициозна програма до юни, без да забравят и почитателите на големите зали, за които гласят спиращ дъха рожден ден и още няколко ивента със запазената марка Метрополис до края на 2011.

По традиция рождениците пуснаха промоционална бройка от билети за партито на 16 април в зала Христо Ботев на цена от 20 лева ексклузивно само в мрежата на Еventim за цялата страна.

More from View Sofia

More Culture