Следва

Подготовка за първа пролет. Твоите споделени тайни - Деси

Новият аромат на Карл Лагерфелд ще ухае на книги

Очевидно Карл Лагерфелд има намерението да създаде бестселър. Освен модата, другата голяма любов на дизайнера са книгите и именно това...

Celebrity beauty преди 13 години

Очевидно Карл Лагерфелд има намерението да създаде бестселър. Освен модата, другата голяма любов на дизайнера са книгите и именно това го подтиква да създаде аромата Paper Passion – парфюм, който ще ухае като стара книга – заедно със издателя си Steidl. Въпреки че това не е първият пример за подобен аромат, ще ни бъде интересно да усетим идеята на Карл за подобен. Самият той притежава около 300 000 книги в личната си библиотека и дори магазин за книги в Париж, като планира отварянето на нов в Ню Йорк.

Paper Passion ще бъде създаден от парфюмериста Геца Шон, известен с експерименталния си стил и с уникалната серия Escentric Molecule. Новият аромат ще се продава в комплект с книга, озаглавена отново Paper Passion. Създателите заимстват концепцията за опаковката от времената, когато британските аристократи са криели бутилките си с уиски в празни книги.

Както ти споменахме по-горе, това далече не е първият подобен проект. Френският моден лейбъл Zadig et Voltaire създаде през 2009 парфюм с аромат на книги, наречен Tome 1 La Pureté и скоро възнамерява да пусне втори от серията. Инди парфюмериста CB I Hate пък е автор на аромата In The Library.
 

More Celebrity beauty

Лед, вода с лимон и коректор: тайните на перфектната кожа на Ирина Шейк

Celebrity beauty преди 2 месеца

От корицата на майския брой на Vogue Italia супермоделът разказа всичко за своята рутинна грижа за кожата, като се фокусира върху наследеното от поколенията жени в семейството й и върху важността да се грижим и за „вътрешната красота“. Защото истинската красота се крие в това „да се държиш винаги като дама“, както често повтаря майка й.

Марта Стюарт, 82, и защо лицето й изглежда толкова добре

Celebrity beauty преди 3 месеца

Марта Стюарт е нещо като вечна цел. Защо? Първо, защото винаги изглежда така, сякаш живее най-добрия си живот, независимо дали отпива от коктейл край басейна или хапва хайвер от сребърно блюдо върху величествено украсена маса. Второ, просто погледнете това лице.