Следва

Голямото Великденско боядисване

Печено агнешко с булгур по традиционна българска рецепта

Месото се нарязва на порции, осолява се и се намазва обилно с червен и с черен пипер. В намазана с олио тава се...

All About Life преди 13 години

Всяка вечер кулинар ще е нещо като гид на гурме почитателя, домакинята, пълна с изненади или просто още един извор на идеи какво да сготвиш, за да е вечерята или обядът по-специален.

И след като е доказано, че любовта на мъжа минава през стомаха, ти имаш още едно много силно оръжие за завладяването на сърцето му.

Всеки делничен ден по една рецепта, която не обещаваме да е гениално проста, но пък гарантираме, че ще е изтънчена, изпробвана от старо време или препоръчана от теб, защо не, която ще те вдъхновява за още кулинарни подвизи.


По случай най-хубавия християнски празник, предвестник на пролетта, Великден, взехме назаем тази рецепта от архива на Иван Звездев в книжата "45 рецепти от цяла България, които трябва да опиташ".
Така приготвят агнешкото в Силистра. Ето как става:


Агнешко с булгур


Необходими са ти: агнешко бутче или плешка, 500 г булгур (грухана пшеница), 125 г ориз, връзка пресен девисил, връзка лук, връзка чесън, 1-2 домата, червен и черен пипер, зехтин.

Месото се нарязва на порции, осолява се и се намазва обилно с червен и с черен пипер. В намазана с олио тава се слагат смесени булгурът и оризът, нарязаните лук, чесън и девисил. Подрежда се месото. Долива се вода в съотношение 4 към 1 спрямо спрямо сместа от булгур и ориз.

Тавата трябва да се затвори плътно с алуминиево фолио. Пече се 2-3 часа на силно загрята фурна.

Тъй като това е пролетно ястие, се сервира със зелена салата и пресен чесън. И да не забравил - върви с червено вино каберне.

More All About Life

Можем, освен да го отпразнуваме, и да се замислим: 22-ри април е Денят на Земята

All About Life преди 1 седмица

Ние вярваме, че всеки ден трябва да бъде Ден на Земята. Но на 22 април (понеделник) ще имаме възможността да се обединим и заедно да направим нещо по въпроса за климатичните промени.

Мултивитамините: да или не, кога и защо

All About Life преди 6 дни

Без съмнение най-добрият начин да си набавите необходимите хранителни вещества е балансираната диета. За съжаление не ни е лесно в съвременното общество. Имаме нужда от нещо повече от храна. Мултивитамините са една от ефективните алтернативи, признати от експертите. Но от момента, в който решите да ги консумирате, въпросите започват да възникват един по един.