Следва

Дрехите, които подлудяват мъжете

Петте неща, които харесахме в модата през изминалата седмица

Бяхме позабравили за двойничката на Жизел, но ето я отнов в зашеметяваща черно-бяла сесия, дело на Taka Mayumi.

Fashion преди 12 години

Линда Войтова за French Revue de Modes #18 Пролет 2011

Бяхме позабравили за двойничката на Жизел, но ето я отнов в зашеметяваща черно-бяла сесия, дело на Taka Mayumi.

Винаги сме харесвали подобни кадри, които едновременно провокират и те карат да търсиш историята, скрита в тях.

Ив Сен Лоран и Пиер Берже в L’amour fou

Филмът L’amour fou или Луда любов е дело на Pierre Thoretton и е разказ за петдесет годишната връзка на легендарния Сен Лоран със съдружника му Пиер Берже. Тук виждаме кратък откъс от лентата, която излезе в селектирани кина в САЩ миналата седмица. И трябва да признаем, че всичко изглежда доста интересно. Действието във филма се развива в дни през 2009 година и с ретроспекция чрез много непоказвани снимки и кратки видео откъси.


 

През 2009 година се случва, определяният за „продажбата на века” аукцион в Сотбис, на който е разпродадена личната колекция от изкуство, която двойката е колекционирала. Сред експонатите били картини на Мане, Пикасо, Матис, изключително количество антикварни мебели и много други, чиято обща стойност наближавала $480 млн.

Камила Филипцикова за корицата на Amica Италия, юни 2011




Тази рокля Valentino е най-доброто попадение за корица на булчинския брой на италианската Amica. Камила Филипцикова е заснета от Стефано Моро. Понякога е нужна просто една красива рокля и нищо повече.

“Moon Life” от United Nude



Едно от най-интересните неща, на които сме попадали напоследък е ето тази обувка-пъзел. Дизайнът е дело на United Nude под ръководството на арт директора Alicia Framis и е създаден по поръчка на Moon Life. Идеята за космическото и за лунната разходка е в основата на проекта, от където идва и названието на обувките.

Изработени са от фибро материал, който олекотява и максимално заздравява конструкцията, а най-впечатляващото в цялата концепция е, че те пристигат на части в абсолютно плоска опаковка и според United Nude е възможно да бъдат сглобени за по-малко от 10 минути.

Prada със специална изложба, промотираща линия очила




Prada винаги са били своеобразни маркетинг титани. След като първо видяхме рисунки на основната форма на Minimal Baroque очилата от пролетно-лятната колекция, идва и промотирането на опростената им и по-продаваема форма. “From Drawings to Pictures’’ е проект, който започва с творенията на трима илюстратори, които интерпретират очилата чрез рисунки, а после Vogue Италия и Prada избират осем фотографи, които да заснемат очилата в поп арт фотографии, допъленени от вече направените илюстрации.

Ресултатът е изложба, която започва днес, заедно с продажбата на очилата във всички монобранд бутици и щандове на Prada в Милано, Ню Йорк, Мадрид, Париж, Лондон, Истанбул и Хонг Конг.

 

More Fashion