Следва

Да пием по едно в спектакъла

Музикалният фестивал Loop Elevation - Какво трябва да знаеш, да можеш и да правиш

Над 100 дка с барове, зона за забавления и места за хранене...

Culture преди 12 години

Остава по-малко от месец до LOOP ELEVATION 2011. Най-големите групи, изпълнители и диджеи, събрани на едно място, на открито, в полите на Пирин планина.

На 24 и 25 юни българските фенове ще могат да чуят на живо JAMIROQUAI, 30 SECONDS TO MARS, HURTS, GENTLEMAN, STEREO MCs, CYPRESS HILL, MORCHEEBA, PAROV STELAR BAND, SATOSHI TOMIIE и много други.

Точната локация на фестивала е на 500 м от входа за гр. Разлог, на главния път София-Банско. Когато идваш от София, на продължаваш направо след първата отбивка вляво за Разлог и след 200 по пътя за Банско си там. Ще има 15 пропусквателни пункта, паркинг и буферна зона. В момента се реновира пътя, по който тировете с техника ще влязат в района на фестивала, изгражда се специална площадка за бекстейдж зоната. Няма как да го пропуснеш, достатъчно е да следвате обозначителните знаци по пътя.



Екипът на LOOP ELEVATION надхвърля 500 човека и се ръководи от Герхард Кампитц - главен продуцент на Фестивала, продуцирал концерти на имена като Linkin Park, Bon Jovi, Nickelback, Tina Turner и много други. Той е от Австрия и работи в тази сфера от 18 години. Бил е замесен в по-голямата част от фестивалите в Западна Европа и като цяло е един от най-опитните в този бранш.

Разположен на площ от 100 дка, фестивалът ще има две сцени, дванайсет бара, места за хранене, зона за забавления, специална платформа за хора с ограничена двигателна способност, търговска зона, над 300 тоалетни.

Непосредствено до зоната на феста ще бъдат разположени къмпинг и паркинг, за които можеш да си закупиш ваучери от онлайн магазина на уеб сайта на LOOP ELEVATION.

От повечето големи хотели в местността има организиран транспорт до и от мястото на фестивала, така че не се притеснявай ако имаш билет, а си на хотел в Банско, което е на 4 км от там. Днес изтича последния срок, в който можеш да си закупиш билети на промоционална цена за превоз до фестивала от по-големите градове на страната, но от София до Разлог средната цена на билета за всички линии от Централна Автогара и от Автогара Овча Купел е 13 лева. Редовните автобуси за Разлог и Банско пътуват ежедневно през около час.



Единственото ти притеснение ако нямаш резервирана стая в хотел или къмпинг място, или пък приятел с баба от местността, е че колкото и това да е курортна зона, хотелите в един момент свършват. По последна информация, която получихме преди няколкот часа след щателна проверка на по-добрите хотели, се оказа, че в Разлог дестинациите за спане за запълнени на почто 90%, а в Банско е възможно все още да намериш стая за гости на цена от 30 лв на човек. Иначе, тризвездните хотели в района ще те настанят в двойна стая за около 45 лв. в най-добрия случай.

На сайта на фестивала има публикуван списък с повечето добри хотели в Разлог, Банско и района, който включва още няколко малки туристически селца с много изгодни хотели, но за съжаление транспортът от там до фестивала трябва сами да си осигурите. Проблемът с паркирането остава обаче неизяснен за нас, представяме си хиляди "накацали" безразборно по съседните поляни и около главния път коли, оставени безпризорно, но това ще се изясни в близките дни.

Освен неповторимото музикално преживяване, което LOOP ELEVATION 2011 ще ти предостави това лято, организаторите са подготвили и зона за забавления, която ще представлява терен за различни спортове, игри и екстремни преживявания.

Кулминация в екстремните изяви ще бъде демонстрацията на Веселин Овчаров, който е в топ 10 на акробатичните парапланеристи в света. Освен това, ще имаш възможност да полетите над фестивала в тандемен полет с мото делтапланер. Подсигурени са и бънджи скокове от кран.

Гарантирано забавление ще получиш от джагите в човешки размери, за които са нужни минимум четири участника, а за най-големите ентусиасти в игрите ще има сумо костюми и тепих. Напълно безплатни ще бъдат зоните за кайт трейнъри и хвърчила, катерене на стена и слаклайн.

За тези, които предпочитат силата на гравитацията пред екстремните спортове, ще има обособени игрища за федербал, волейбол, мини футбол, фокс тейл и др.

Билети за фестивала се продават в мрежата на Shop.elevation.bg, Eventim, Ticketpro, Ticketstream, Bgbileti.com и магазините на Мтел.

More Culture