Следва

Плейлист Лято 2012: Oceana – Endless Summer

Лица на Victoria’s Secret, Александър Уанг, Ева Грийн и други пристигат в България във фотографиите на Ричард Кърн

  Емблематични портрети на световни знаменитости и култови еротични фотографии, заснети от Ричард Кърн, ще бъдат изложени във VIVACOM Art Hall от 5-ти до 22-ри юли...

Events преди 11 години

 Емблематични портрети на световни знаменитости и култови еротични фотографии, заснети от Ричард Кърн, ще бъдат изложени във VIVACOM Art Hall от 5-ти до 22-ри юли. Селекцията се нарича “Някои известни хора” и е първата самостоятелна изложба с оригинални фотографии на американската легенда. “Някои известни хора” идва в България, благодарение на списание VICE и Vivacom. С изложбата у нас пристига и самият Ричард Кърн, който ще изнесе лекция в деня след откриването. По време на лекцията Кърн ще покаже последните си късометражни филми, след което ще поговори с публиката за голи момичета, някои известни хора и за себе си.

Ричард Кърн е американски фотограф, който през 80-те участва активно в нюйоркската ъндърграунд сцена с експериментални филми и еротични фотографии. Постепенно излиза от полето на американската субкултура и за по-малко от десетилетие става световноизвестен, придобивайки почти иконичен статус сред холивудските знаменитости. Кърн е снимал кого ли не, но в България пристигат може би най-разпознаваемите му фотографии: на Ева Грийн, заради която едва преди седмица Джони Деп реши да се раздели с Ванеса Паради, на Ник Нолти, който посреща Кърн по халат и от това се ражда може би единственият кадър на босия Нолти без грим и костюм в собствената му спалня, на Мерилин Менсън - традиционно брутален, на Ник Кейв в компанията на току-що получено Грами и две голи дами... Ричард Кърн е редовен автор в списанията VICE, Playboy, GQ.



“Някои известни хора” включва 36 фотографии. Едната от тях бе закупена буквално преди дни от български колекционер, пожелал да остане анонимен. Стойността й също е тайна. Ричард Кърн сподели само, че в света има само още две като нея, едната от които - притежание на изключителния Тери Ричардсън, другата - на (отново) анонимен американски колекционер. Стойността на фотографиите в “Някои известни хора” варира между 2 и 12 хиляди евро в зависимост от тиража. Те могат да бъдат закупени в рамките на изложбата.

Паралелно с изложбата и съпътстващата я лекция, Ричард Кърн ще направи своеобразен кастинг за български момичета, които рамо до рамо със световни знаменитости ще участват в бъдещите му фотографски проекти . След миналогодишното си посещение в България, когато засне епизод от шоуто си Shot By Kern за списание VICE, звездата продължава да се вдъхновява от красивите българки.

Откриването на изложбата на Ричард Кърн “Някои известни хора” е на 5 юли 2012 г., четвъртък, от 19 ч. във VIVACOM Art Hall.

Сред фотографиите са портретите на:
актрисата Ева Грийн (“Джеймс Бонд”)
актрисата Клои Севини (“Американски психар”)
актрисата Мишел Родригес (“Изгубени”)
актьорът Ник Нолти
вокалистът на Sonic Youth Ким Гордън
продуцента на покойната Ейми Уайнхаус, Марк Ронсън
съвременни артисти, излагани в Гугенхайм и Гагосян
модели-лица на Victoria’s Secret, Александър Уанг
и много други
Лекцията на Ричърд Кърн е със свободен вход и започва в 18.30 ч. на 6 юли 2012 г., петък, отново във VIVACOM Art Hall.
А ViewSofia е медиен партньор и обещава да следи пряко цялата изложба.

Кастингът на Ричард Кърн вече тече. Желаещите момичета могат да пишат
директно на личния му мейл [email protected] и в момента.

More from View Sofia

More Events

10-те най-добри павилиона на Венецианското биенале, от тях - куп източноевропейски

Events преди 4 дни

Обикновено националните павилиони на Венецианското биенале играят втора цигулка на основната изложба - което е иронично, като се има предвид, че в тях има толкова много изкуство, ако не и повече, отколкото това, което се съдържа в Арсенале и Джардини взети заедно. Но тази година, с основна изложба, която поставя под въпрос идеята за държавите като цяло, не е възможно да се пренебрегнат националните павилиони.

Имърсив представленията на Karakashyan & Artists ни водят зад кулисите на професионалната кухня

Events преди 2 седмици

Режисьорът и хореограф Коста Каракашян и режисьорът и драматург Антония Георгиева отново събират сили с артистичния сладкар Александър Цеков за поредица от завладяващи спектакли, разкриващи скрития свят на ресторантската кухня.

The Heavens - изложба на Паоло Уудс и Габриеле Галимберте

Events преди 2 седмици

Галерия Синтезис и Френският институт в България представят изложбата “The Heavens” на Паоло Уудс и Габриеле Галимберти, чиято премиера е на фестивала Les Rencontres d'Arles през 2015 г. и оттогава гостува на множество музеи и фестивали. “The Heavens” е мащабен артистичен проект с критичен поглед към офшорните зони, който съчетава дългосрочно журналистическо разследване, фотография, финансови анализи и инфографики. Офшорните зони* тихомълком превземат целия свят. Повече от половината световна търговия преминава през тях. Нарастващият брой статии и доклади по тази сложна тема обикновено са илюстрирани със снимки на тропически плажове с палми. Така ли изглеждат наистина данъчните убежища?