Следва

Очи, устни, лице. Гримът на пролет 2016 - Всичко най-важно. Част 2

Косата ни харесва така: Balayage! Думата е френска, ефектът също

Ако от любовта между млякото и какаото се роди шоколадът, то от тази между преливащите се цветове в косите се...

Beauty News преди 8 години

Ако от любовта между млякото и какаото се роди шоколадът, то от тази между преливащите се цветове в косите се роди техниката балеаж. 

Първите мацки, които уверено сложили повече слънце в косите си, под формата на преливащи се кичури, закрачили по Шанз-Елизе още през 70-те години на миналия век. Естествено изсветлените кичури стават истински фурор през 90-те години в Америка, а у нас пък ни спира дъха по улиците едва от миналата година. Техниката изглежда проста, а крайният резултат още по-лесен – естествено изсвестлена в краищата коса с леко преливане от тъмен корен, без рязка граница, както е при омбрето. Да ама не – няма нищо по-сложно от простото. Първо – кичурите се правят със специална пяна, а технологията им на нанасяне няма нищо общо с „класическите кичури“. Второ – ефектът „слънчева целувка“, както много наричат балеажа, може да варира от един тон разлика с корена на естествения цвят до крайната негова гама, в зависимост от предпочитанието.

И за да намериш слънцето в тези мрачни февруарски дни сме заели да презентираме балеажа от първа ръка като покажем нагледно и от личен опит как косата се събужда от зимен сън с красиво изсвестлените краища. А скоро и да покажем как точно се постига ефектът. Дотогава - няколко чудни примера за балеаж от улицата:




































 

More Beauty News