Следва

Творба на Кольо Карамфилов в обложката на първия едноименен албум на JEREMY?

Без пари и с минимум багаж: новата приключенска поредица „Безплатно пътешествие” на Discovery Channel

Авантюристът и експерт по оцеляване Роб Грийнфилд има дързък план – да пресече Южна Америка без никакви пари в джоба си...

Events преди 7 години

Авантюристът и експерт по оцеляване Роб Грийнфилд има дързък план – да пресече Южна Америка без никакви пари в джоба си. Той взима паспорта и четката си за зъби и се отправя към Рио де Жанейро, за да разбере дали наистина е възможно да пътува по света и да оцелее, като разчита само на добротата и щедростта на непознати хора. Режисьорът Джеймс Левел придружава Роб, за да заснеме всеки етап от пътешествието му. Роб и Джеймс са твърдо решени да успеят – независимо дали ще им се наложи да готвят, чистят или помагат в строителството, за да си осигурят храна, подслон и транспорт.

„Безплатно пътешествие” стартира на 22-ри май от 20:00 ч. по Discovery Channel, за да разкрие дали езиковите бариери, изключителните културни сблъсъци, силните бури, непоносимата жега и трудният терен ще попречат на Роб да убеди напълно непознати да му подадат ръка.



Целта на Роб и Джеймс е да изминат 9 000 км. и да прекосят 7 страни без пари и багаж. „Безплатно пътешествие” е приключение, чието послание е да не харчим пари във всяка ситуация“, споделя Грийнфилд. „Не разчитам на банки, кредитни карти, пари в брой – на нищо от това. Поредицата е за проблем, който трябва да бъде решен, нужно е да бъда изобретателен, да разчитам на достойнството си и на щедростта на непознати.“

„Смятаме, че парите карат света да се върти, но какво се случва, ако се опитаме да го обиколим без никакви средства? Това е огромно предизвикателство, но ако не му се насладим, какъв е смисълът“, допълва режисьорът Джеймс Левел.

More Events

10-те най-добри павилиона на Венецианското биенале, от тях - куп източноевропейски

Events преди 3 дни

Обикновено националните павилиони на Венецианското биенале играят втора цигулка на основната изложба - което е иронично, като се има предвид, че в тях има толкова много изкуство, ако не и повече, отколкото това, което се съдържа в Арсенале и Джардини взети заедно. Но тази година, с основна изложба, която поставя под въпрос идеята за държавите като цяло, не е възможно да се пренебрегнат националните павилиони.

Имърсив представленията на Karakashyan & Artists ни водят зад кулисите на професионалната кухня

Events преди 1 седмица

Режисьорът и хореограф Коста Каракашян и режисьорът и драматург Антония Георгиева отново събират сили с артистичния сладкар Александър Цеков за поредица от завладяващи спектакли, разкриващи скрития свят на ресторантската кухня.

The Heavens - изложба на Паоло Уудс и Габриеле Галимберте

Events преди 2 седмици

Галерия Синтезис и Френският институт в България представят изложбата “The Heavens” на Паоло Уудс и Габриеле Галимберти, чиято премиера е на фестивала Les Rencontres d'Arles през 2015 г. и оттогава гостува на множество музеи и фестивали. “The Heavens” е мащабен артистичен проект с критичен поглед към офшорните зони, който съчетава дългосрочно журналистическо разследване, фотография, финансови анализи и инфографики. Офшорните зони* тихомълком превземат целия свят. Повече от половината световна търговия преминава през тях. Нарастващият брой статии и доклади по тази сложна тема обикновено са илюстрирани със снимки на тропически плажове с палми. Така ли изглеждат наистина данъчните убежища?