Следва

Дай ни най-любовното заглавие, което извира от душата ти, и ще получиш Франсоаз Саган за дългите самотни или споделени вечери

News Екстаз в четвъртък: Звезди срещу пластичната хирургия, Биография на премиера, Камерън Диас не се интересува от мода, Корейци пазаруват...

През септември ще станем свидетели на доста смел ход от страна на сценаристите от „Шоуто на Слави”...

Events преди 12 години

Сатирична биография на премиера

През септември ще станем свидетели на доста смел ход от страна на сценаристите от „Шоуто на Слави” - чрез издателство „Сиела” те издават биографична книга за Бойко Борисов, логично наречена „Аз, Бойко”, имайки предвид любимото местоимение на политика.

Естествено, биографията е пародия и цели да осмива, а не да излага достоверни факти. Цената й ще бъде 10 лева и се очаква да е истински бестселър. Очакват се също и доста противоречиви реакции, но какви точно, тепърва ще стане ясно.

Движение на естествените жени сред британските звезди



В началото на годината певицата Белослава учреди неформалното движение с мотото „Да остаряваме достойно” в подкрепа на жените без пластични операции и прекомерна суета. Сега подобно се появява и в Англия, където Кейт Уинслет, Ема Томпсън и Рейчъл Уайз създадоха „Британска лига против козметичната хирургия”, осъждаща злоупотребите с корекции, които повече вредят, отколкото помагат в киното. „Аз съм актриса и не бих искала да замразя изражението на лицето си с ботокс”, казва звездата от „Титаник”.

Движението се надява да помогне за премахването на напрежението върху холивудските дами, които се чувстват задължени след определена възраст да разчитат на интервенции. Пожелаваме им успех!

Камерън Диас призна, че не разбира от мода



Актрисата, представляваща пример за много подрастващи девойки и блян за много младежи, признава пред списание ОК, че никога не е била твърде навътре в модата и просто не разбира тенденциите. „Скоро пробвах рокля, която беше от пролетните колекции за 2012 и се зачудих какво не е наред… Защо просто не мога да нося рокля от лято 2011?!”, възмущава се Камерън.

Тя никога не е била нареждана сред най-добре облечените звезди, но определено не успява да ни заблуди, че дрехите не са в сферата на интересите й - всеки, за който всяка дизайнерска дреха е напълно достъпна, би бил поне малко изкушен.

Корейците се надпреварват да купуват дизайнерски пликове




Не говорим за чанта плик, нито за пазарска торба, която може да бъде употребена многократно – става дума за хартиените пликове, в които се слагат дизайнерските стоки, когато ги купим. Новата мания е обхванала Корея и Япония и стига дотам, че един „артикул” се продава за 23 долара….

Дали това се смята за белег на висок статус, или е просто единствената опция на не дотам заможните за досег с елитните брандове, това не става ясно. Но това не прави новата тенденция по-малко смущаваща.
 

More from View Sofia

More Events

10-те най-добри павилиона на Венецианското биенале, от тях - куп източноевропейски

Events преди 3 дни

Обикновено националните павилиони на Венецианското биенале играят втора цигулка на основната изложба - което е иронично, като се има предвид, че в тях има толкова много изкуство, ако не и повече, отколкото това, което се съдържа в Арсенале и Джардини взети заедно. Но тази година, с основна изложба, която поставя под въпрос идеята за държавите като цяло, не е възможно да се пренебрегнат националните павилиони.

Имърсив представленията на Karakashyan & Artists ни водят зад кулисите на професионалната кухня

Events преди 1 седмица

Режисьорът и хореограф Коста Каракашян и режисьорът и драматург Антония Георгиева отново събират сили с артистичния сладкар Александър Цеков за поредица от завладяващи спектакли, разкриващи скрития свят на ресторантската кухня.

The Heavens - изложба на Паоло Уудс и Габриеле Галимберте

Events преди 2 седмици

Галерия Синтезис и Френският институт в България представят изложбата “The Heavens” на Паоло Уудс и Габриеле Галимберти, чиято премиера е на фестивала Les Rencontres d'Arles през 2015 г. и оттогава гостува на множество музеи и фестивали. “The Heavens” е мащабен артистичен проект с критичен поглед към офшорните зони, който съчетава дългосрочно журналистическо разследване, фотография, финансови анализи и инфографики. Офшорните зони* тихомълком превземат целия свят. Повече от половината световна търговия преминава през тях. Нарастващият брой статии и доклади по тази сложна тема обикновено са илюстрирани със снимки на тропически плажове с палми. Така ли изглеждат наистина данъчните убежища?