Следва

Изложба "Вглеждане"

News Екстаз във вторник: Даниел Радклиф съжалява Роб Патинсън, Българско уиски уби туристи, Кейт Мидълтън вдъховява анорексички

Преди години и двамата участваха в поредицата филми за Хари Потър, но докато Даниел стана тяхно олицетворение...

Events преди 12 години

Даниел Радклиф съжалява Робърт Патинсън

Преди години и двамата участваха в поредицата филми за Хари Потър, но докато Даниел стана тяхно олицетворение, то Робърт се превърна в най-привлекателния вампир на всички времена. Именно това е причината Радклиф да изказва съчувствието, което изпитва към бившия си колега: „За мен славата се разгърна постепенно, тъй като през цялото време бях в студиото и снимах, без да знам колко популярен ставам. А Роб буквално се събуди като най-известното момче в света, а това е доста по-тежко”.

Съгласни сме с доводите му, но смятаме, че за това има и друга причина: колкото и да пораства Даниел, той винаги ще остане запечатан в женското съзнание като малък магьосник, а що се отнася до Патинсън… той просто е адски секси.

Бащата на Ейми Уайнхаус връща благотворителни чекове




Фондацията, създадена на името на починалата без време певица, се оказа жертва на не дотам благотворителни действия: неизвестен хакер регистрирал себе си като получател на всички чекове, предназначени за деца в нужда. Така той събирал огромни суми са собствено ползване, преди Мич Уайнхаус да реагира и да блокира фалшивата сметка. Бащата на звездата прилежно уведомява всички засегнати от измамата доколко казусът е разрешен, използвайки страницата си в Туитър.

Последният му пост гласи: „Изглежда, че ще си върнем фондацията”, което ни успокоява, че с паметта на Ейми няма да се спекулира повече.

Кейт Мидълтън се превърна в инспирация за онлайн-анорексичките




Свободата, която дава интернет пространството, позволява на всякакви явления, заклеймени от обществото като вредни и недопустими, да разцъфтяват. Пример за това е забележителното нарастване на сайтове и профили в социални мрежи, които пропагандират анорексията и дават съвети как по-лесно да издържим цял ден без храна и глътка вода, успявайки да заблудим околните, че всичко е наред. Именно в тях Катрин е истинска звезда - една през друга ужасяващо слабите момичета споделят възхищението си към нея, породено от драстичното й отслабване. Някои дори открито заявяват завистта си към фината й фигура.

Ние предпочитаме да вярваме на приближените й, които твърдят, че тя няма хранително разстройство и се надяваме, че стремглавото й вталяване ще спре дотук.

Българско уиски уби руски туристи



Поредната негативна новина, в която името на страната е споменавано напоследък, е смъртоносно уиски, довело руски туристи почиващи в Турция, до летален край. Журналистка от вестника „Комсомолская правда” открила в хотела, където те почивали, щедри количества от въпросния алкохол, а както се оказало, той се продавал и навсякъде в курорта.

Не вярваме да попаднем на такова и тук, но все пак, видим ли подозрителната марка Mister Burdon, най-добре да сигнализираме на съответните власти.
 

More from View Sofia

More Events

10-те най-добри павилиона на Венецианското биенале, от тях - куп източноевропейски

Events преди 4 дни

Обикновено националните павилиони на Венецианското биенале играят втора цигулка на основната изложба - което е иронично, като се има предвид, че в тях има толкова много изкуство, ако не и повече, отколкото това, което се съдържа в Арсенале и Джардини взети заедно. Но тази година, с основна изложба, която поставя под въпрос идеята за държавите като цяло, не е възможно да се пренебрегнат националните павилиони.

Имърсив представленията на Karakashyan & Artists ни водят зад кулисите на професионалната кухня

Events преди 2 седмици

Режисьорът и хореограф Коста Каракашян и режисьорът и драматург Антония Георгиева отново събират сили с артистичния сладкар Александър Цеков за поредица от завладяващи спектакли, разкриващи скрития свят на ресторантската кухня.

The Heavens - изложба на Паоло Уудс и Габриеле Галимберте

Events преди 2 седмици

Галерия Синтезис и Френският институт в България представят изложбата “The Heavens” на Паоло Уудс и Габриеле Галимберти, чиято премиера е на фестивала Les Rencontres d'Arles през 2015 г. и оттогава гостува на множество музеи и фестивали. “The Heavens” е мащабен артистичен проект с критичен поглед към офшорните зони, който съчетава дългосрочно журналистическо разследване, фотография, финансови анализи и инфографики. Офшорните зони* тихомълком превземат целия свят. Повече от половината световна търговия преминава през тях. Нарастващият брой статии и доклади по тази сложна тема обикновено са илюстрирани със снимки на тропически плажове с палми. Така ли изглеждат наистина данъчните убежища?