Следва

Кого ще убият в „Стъклен дом: Наказанието” тази есен по bTV

News Екстаз във вторник: Мартин Скорсезе взе "Еми", Том Форд с тайна колекция, Музей на соц изкуството изникна у нас, БНТ със свежа програма

Мартин Скорсезе, от чийто режисьорски талант са излезли филмите „Шофьор на такси”, „Ню Йорк, Ню Йорк”, „Нос...

Events преди 12 години

Мартин Скорсезе спечели Еми

Мартин Скорсезе, от чийто режисьорски талант са излезли филмите „Шофьор на такси”, „Ню Йорк, Ню Йорк”, „Нос Страх” и още американски емблеми на хубавото кино, спечели “Еми” за режисурата на пилотния епизод на тв драмата Boardwalk Empire. На официална церемония в Лос Анджелис в неделя вечерта телевизионните Оскари отново събраха големи и малки имена, за да вземат призовете си за страхотно свършената работа.

Кейт Уинслет взе награда за минисериите Mildred Pierce и се появи в пищна червена рокля, с която доказва, че не се срамува от едрата си фигура. „Най-добър актьор в мини сериал или филм” стана Бари Пепър, за ролята му на Боби Кенеди в The Kennedys.

Любимия ни Mad Men или “Момчетата от Медисън авеню", сериалът, който разказва за рекламна агенция от началото на 60-те години, спечели Еми в категорията “драма” за трети сезон.

“Съвременно семейство" за втора поредна година бе признат за най-добър комедиен сериал на 63-ата церемония по връчване на телевизионните награди за праймтайм предавания в САЩ.

Сред най-добре облечените звезди на червения килим журналистите наредиха актрисата с български корени Нина Добрев, която се появи в Donna Karan, под ръка с красивия млад актьор Йън Самърхолдър, с когото я спрягат, че има сериозна връзка.

Модната критика се осмели да критикува Том Форд



За тайните ревюта на Том Форд, който добре си играе с търпението на журналисти и модни корифеи, се говори вече за поредна година, а жалкото за многобройните му фенове е, че не дава и един кадър да се пусне в пресата.
Както вече ти споменахме, този сезон срещата за тайната вечеря беше в Лондон на 18-ти, по време на модната седмица там, а на поканените беше наложена забрана да  използват всякаква техника за заснемане или постване в Туитър. Даже и една думичка. 

Модната журналистка от Таймс Кейти Хорин, която е заклет Форд фен, обаче успя да награди колекцията с няколко параграфа и я нарече "силна" и "измежду най-добрите". Jess Cartner-Morley, която е моден редактор в Гардиан мисли съвсем друго: "Ще говоря направо и без заобикалки, пише в своята статия журналистката, Не смятам колекцията на Tom Ford пролет-лято 2012 за ужасна, но като изключим красивите женски кройки и перфектното изпълнение, другото е малко плоско. Твърде много набори и твърде малко интересни идеи. Имаше страхотни, великолепни, супер вамп рокли, които аз лично обожавам, продължава в критичния си материал Джес, но блузите и корсетите бяха някакво бледо подобие на сексапила в дрехите на Tom Ford."

А ние ще дебнем за първи кадър в пресата, все някой ще е успял да наруши правилата, надяваме се, и да зърнем супер тайнственото събитие в някоя от социалните мрежи.

Музей на социалистическото изкуство закъсня с години за голямата сензация



Твърде много време мина преди управниците да се усетят за такова увековечаване и някак изненадата или търсеният ефект на предизвикана сензация сред гражданите не се случи.

Но все пак си го имаме. Музей на социалистическото изкуство бе открит вчера, понеделник, от 11 часа в София. Той се намира на ул. "Лъчезар Станчев" № 7 в кв. "Изгрев" (в близост до КАТ и Национална следствена служба) и е филиал на Националния музей на българското изобразително изкуство и събира образци на изкуството от периода 1944-1989 г., които тематично са свързани с епохата на социализма.

Музеят има видео зала където ще бъдат показвани документални филми от епохата на социализма, на някои познати до болка, на други съвсем не. Музеят представя и 77 скулптури, 60 картини и 25 малки пластики, създадени между 1945 и 1989 г. Техни автори са най-прочутите навремето скулптори и художници.

Поръчвани предимно от режима за пропагандни цели и трудно биха могли да бъдат наречени изкуство, творбите представляват статуи, бюстове, глави и портрети на Ленин, на първия комунистически лидер в България, Георги Димитров, както и на най-дълго управлявалия български диктатор Тодор Живков. Част от творбите прославят живота на работническата класа и подвизите на партизанското движение, което възкачва комунизма на власт през 1944 г.

Все неща, от които след 89-та се срамувахме, после се надсмивахме, а сега ни е все по-малко интересно да обсъждаме. Но пък си заслужава да се видят, макар и споменът за тях все още да не е избледнял напълно.

Нови предавания с нови лица тръгнаха вчера в ефира на БНТ



Новата програмна схема, представена миналата седмица на пресконференция от програмния директор Севда Шишманова, е съобразена изцяло с очакванията на аудиторията за интересни предавания и актуални вълниуващи теми за коментар.

Точно затова на екрана на БНТ се завръща Мира Добрева в „Денят от близо”, която ще ни запознава с паралелния социален образ, който си създават хората в социалните мрежи MySpace, Facebook, Twitter, Youtube, и ще насочва зрителя към позитивното мислене, или поне такова е намерението й. В уикендите ще се появява семейната двойка Асен Григоров и Сибина Кръстева, които пък ще коментират темите от изминалата седмица в „Животът и други неща”. Всичко обаче ще звучи със сарказъм и ирония.


Асен Григоров, Сибина Кръстева и Кирил Христов

Неделната сутрин ще е запазената територия за тинейджърите. В предаването ”Хах”. Културното предаване „БунтART” също ще е за живота на новото поколение. Младите творци и артисти могат да гледат „БунтART” от 25 септември в 10:30 часа.

„Ние и градът” – предаването на Братя Чучкови, ще показва новата култура на живот в града. Водещият Кирил Христов ще търси отговори на въпросите как да живеем природосъобразно в града и какви са добрите практики от България и света.

И ако всичко върви по план, свежият поглед на държавната телевизия ще я превърне в достойна конкуренция на частните национални.
 

More Events

10-те най-добри павилиона на Венецианското биенале, от тях - куп източноевропейски

Events преди 1 седмица

Обикновено националните павилиони на Венецианското биенале играят втора цигулка на основната изложба - което е иронично, като се има предвид, че в тях има толкова много изкуство, ако не и повече, отколкото това, което се съдържа в Арсенале и Джардини взети заедно. Но тази година, с основна изложба, която поставя под въпрос идеята за държавите като цяло, не е възможно да се пренебрегнат националните павилиони.

Имърсив представленията на Karakashyan & Artists ни водят зад кулисите на професионалната кухня

Events преди 2 седмици

Режисьорът и хореограф Коста Каракашян и режисьорът и драматург Антония Георгиева отново събират сили с артистичния сладкар Александър Цеков за поредица от завладяващи спектакли, разкриващи скрития свят на ресторантската кухня.