Следва

Double Trouble: Целувката на Мадона, Бритни и Кристина и българският й вариант с Мария Илиева и Стела

News Екстаз в четвъртък сутрин: Катаклизми в Азия, без вода в София, чистим след кучето заради глоби

Обсъждането на най-важния финансов закон за догодина, беше започнато от седем парламентарни комисии, като...

Events преди 12 години

Започва обсъждането на Бюджет 2012

Обсъждането на най-важния финансов закон за догодина, беше започнато от седем парламентарни комисии, като първоначално внасянето на бюджета беше прието формално , а чак след това ще започнат ожесточените финансови обсъждания.

Чети още >>

Срина се оригамито на пазарите в Азия

Рязък спад отбелязаха пазарите в Азия, основният индекс на борсата в Токио падна с 2,5%. Ефектът на доминото, сякаш е завладял света, тъй като и борсата в Ню Йорк завърши със спад от три на сто. Основна причина се оказа опасенията на играчите от дълговата криза в Европа и състоянието на италианската икономика.

Чети още>>

Спират кранчето на софийски квартали

Както винаги, няма значение от сезона и дали сме почитатели на филма „Топло”, водата и тока поскъпват, а за бонус и спират в редица столични квартали. Този път това се случва със водата в части от центъра на столицата, както и от районите "Искър", "Банкя" и "Изгрев", съобщиха от "Софийска вода". Всъщност списъка е толкова дълъг, че включва почти цялата столица, както и гр. Банкя и кв. "Вердикал" от 9.00 до21.00 ч. ще бъде спряна живителната течност там.

Чети още>>


Азиатски тигър спасен от Интерпол

Това не е свръх секретна мисия и за радост или съжаление, в нея агент 007 няма дейно участие. Става въпрос за кампания на Интерпол, в която се цели опазването на дивите тигри в 13 азиатски държави, където те още съществуват.

Чети още>>

След кучето с торбичка в ръчичка

Глобата за собственици на домашни любимци, които не почистват след тях се увеличава от 50 на 100 лева. Нещата стават още по-солени ако кучетата не са регистрирани при ветеринар - от 20 на 200 лева.

Признаваме, че бездомните опашати животинки намялха през последните години, но някои срокове отново се протакват и удалжават като този за настаняване на безстопанствените животни в приюти, удалжен до 2015 година. Ние обичаме животните, но обичаме и да ни е чисто, така че погрижете се за това, а може да го направите и с разградима торбичка, което ви дава допълнителни точки в системата на еко мислещите граждани.
 

More from View Sofia

More Events

10-те най-добри павилиона на Венецианското биенале, от тях - куп източноевропейски

Events преди 4 дни

Обикновено националните павилиони на Венецианското биенале играят втора цигулка на основната изложба - което е иронично, като се има предвид, че в тях има толкова много изкуство, ако не и повече, отколкото това, което се съдържа в Арсенале и Джардини взети заедно. Но тази година, с основна изложба, която поставя под въпрос идеята за държавите като цяло, не е възможно да се пренебрегнат националните павилиони.

Имърсив представленията на Karakashyan & Artists ни водят зад кулисите на професионалната кухня

Events преди 2 седмици

Режисьорът и хореограф Коста Каракашян и режисьорът и драматург Антония Георгиева отново събират сили с артистичния сладкар Александър Цеков за поредица от завладяващи спектакли, разкриващи скрития свят на ресторантската кухня.

The Heavens - изложба на Паоло Уудс и Габриеле Галимберте

Events преди 2 седмици

Галерия Синтезис и Френският институт в България представят изложбата “The Heavens” на Паоло Уудс и Габриеле Галимберти, чиято премиера е на фестивала Les Rencontres d'Arles през 2015 г. и оттогава гостува на множество музеи и фестивали. “The Heavens” е мащабен артистичен проект с критичен поглед към офшорните зони, който съчетава дългосрочно журналистическо разследване, фотография, финансови анализи и инфографики. Офшорните зони* тихомълком превземат целия свят. Повече от половината световна търговия преминава през тях. Нарастващият брой статии и доклади по тази сложна тема обикновено са илюстрирани със снимки на тропически плажове с палми. Така ли изглеждат наистина данъчните убежища?