Следва

Седмичен ХОРОСКОП 26 декември - 1 януари

Сладка Коледа: Коледни сладки с марципанов пълнеж

По десертите, които умее да прави с лекотата на "печен" сладкар, Ирина от Sunshine`s Kitchen не може да е само на...

Food преди 12 години

По десертите, които умее да прави с лекотата на "печен" сладкар, Ирина от Sunshine`s Kitchen не може да е само на 23, но е самият факт. Божествени торти, украсени с истински професионализъм и любов, удивителни шоколадови кейкове, от които извира шоколад и емоция, карамелизирани съкровища и хиляди други сладки идеи са част от блога й, който стартира преди няколко години в името на своята голяма страст.

И седмица преди Коледа, когато всичко около нас е захаросано и мило като домашни курабийки, обръщаме внимание на сладката страна на живота и ще посветим петте предпразнични дни на Негово Великолепие десерта.

Наричаме рубриката "Сладка Коледа", и точно затова поканихме Ирина като специален гост.

Продължваме със Коледни сладки с марципанов пълнеж

Продукти за 60 броя:

200гр меко масло
100гр кафява захар мусковадо
100р захар
1 яйце
4 супени лъжици какао
300гр брашно
100гр марципан
100гр бял шоколад


Маслото и захарта се разбиват на пухкав крем, добавя се яйцето и се разбива отново. Какаото и брашното се пресяват отгоре и всичко се разбърква, докато се получи меко тесто.

Разточва се върху обилно набрашнено повърхност и се изрязват кръгове. В средата на всеки кръг се слага малко топче от марципан, като се притиска леко, за да се сплеска. Отгоре се слага второ кръгче от какаовото тесто и краищата се притискат леко.

Сладките се поставят в тава, покрита с хартия за печене и се пекат около 10 минути в загрята на 180°C фурна. Охлаждат се върху метална скара и след това се “напръскват” с ивици разтопен бял шоколад.
 

More Food