Следва

Пролетни точки

Петте неща, които харесахме в модата през изминалата седмица

Фрида е много силно гримирана, с вкус към позирането млада жена, която в няколко кадъра, дело на Андреас...

All fashion преди 12 години

Фрида Густавсон позира в тази разкошна с непретенциозността си сесия във Февруарския брой на шведското Elle

Фрида е много силно гримирана, с вкус към позирането млада жена, която в няколко кадъра, дело на Андреас Сьодин, демонстрира в ролята на fashion victim всичко най-добро от пролетните предложения на дизайнерите.

Изключително ненатрапчива, на професионална работа, която можем да гледаме пак и пак, и не заради самоцелното натрупване на дрехи, а заради спойката и хармонията в тези простички кадри, красиви като очите на Фрида.

Виж всички страхотни снимки на Фрида тук>>

Модни игри в Британския Воуг



И в британския Vogue за Февруари имаме игра на fashion victims, в една брилянтна сесия, наречена I am a camera.

Фотограф на историята е Раймънд Майер, а в нея се разказва за заразяващата страст, предавана от блогърна блогър за "докопване" до последните и най-интересни достижения на подиума - колкото по-лимитирани, толкова по-добре.

Страст, която понякога добива неконтролируеми размери, но на която всеки от нас, зает по някакъв начин в бизнеса, се е поддавал в един или друг момент.

Разточителна работа, с плътна доза ирония, която и за миг не нарушава чувството за достижение, което вдъхват всяко от сниманите дизайнерски творения. От палтото Prada и роклята Dior до сандалите Jimmy Choo и чантата Givenchy, всичко е така разточително, бляскаво и точно на ръба между смисъла и абсурда, че тази талантлива сесия се превръща в любимата ни за първото тримесечие.

Виж цялата сесия тук>>

Фотографи за следене: Кристина Уилсън




Фотографът на тези приказни кадри, които излязоха в публичното пространство миналата седмица, се казва Кристина Уилсън - нюйоркчанка, новоизгряваща звезда в модната фотография, снимала вече великолепни сесии за l’Officiel.

Харесваме стила й и начина, по който умее да създава илюзията за нещо старо, но ценно, чрез цветовете. Картините, които камерата й улавя, са в атмосферата на миналото, а образите сякаш са част от голям семен албум – мама с първата си прекрасна рокля, татко в лудите години на гимназията, леля в градината на село…Всичко това носи усещането за очарователна носталгия, а тя пък винаги е красива и вдъхновяваща.

С удоволствие ще следим работата на Кристина Уилсън, безспорен талант и новатор в модната фотография.

Виж някои от най-добрите й кадри тук>>

Колекцията на Karl Lagerfeld за Net-a-porter



Цени, които можем да си позволим. Черно, бяло и графит. Уникални иконични топове с лика на Карл, смоконги и страхотни кройки на панталоните. Харесва ни това, че някой все пак се старае да стигне до по-скромния на средства, но не и на възможности потребител не само чрез колаборациите с H&M.

Виж още за колекцията на Карл за Net-a-porter>>

Как се развива кариерата на българския дизайнер Владимир Каралеев



Той покори Берлин и с всяка следваща колекция става все по-добър и усъвършенстван дизайнер. Владимир Каралеев, с когото се гордеем от разстояние, но следим от близо, благодарение на нашите кореспонденти, направи страхотно впечатление с моделите есен-зима 2012/13, които всъщност се оказаха най-добрите на берлинския подиум. И всъщност, именно заради името Владимир Каралеев Седмицата на модата в германската столица придоби друг статут сред световните модни критици.

Виж цялото ревю на Vladimir Karaleev, както и репортаж зад сцената, от специалния ни кореспондент в Берлин тук>>


More All fashion