Следва

First row from home: Balenciaga Resort 2021

Кутюрът на Chanel - спомен за Карл

FALL 2020 COUTURE

Runway преди 3 години

"Тази колекция е вдъхновена повече от Карл Лагерфелд, отколкото от Габриел Шанел", започва презентацията си новата Креативна сила на френската модна къща Виржини Виар, която, по свои думи, пренаписва правилата на марката; олекотява дизайните, прави ги по-близки до хората.

"Мислех за пънк принцеса, излизаща от Le Palace по изгрев слънце, с тафтена рокля, разрошена коса, пера и изобилие от бижута", продължава разказа за вдъхновението си Виар.


Най-емблематичните haute couture моменти в историята


Подобно на lookbook-а за круизната колекция за 2021 на къщата, представена преди месец, тазсезонното кутюр предложение е изобразено по универсално нов за Chanel начин - отчасти заради индивидуалния почерк на Виржини, отчасти заради глобалната пандемия. Посредством видео и 30 изображения, заснети от Майкъл Дженсън, се запознаваме с колекция кутюр Есен/Зима 2020-2021 - моделите Адут Акеш и Риане фон Ромей ни дават да надникнем в елегантния, но на моменти полюсен свят на Chanel креациите, докато танцуват и позират на семпъл фон.

"Карл би отишъл в Le Palace, той би правил компания на тези изискани и много направени дами, които са и достатъчно ексцентрични", продължава дизайнерката темата за вдъхновението си. И, да, от жакетите, туийдените тъкани със сребърни нишки и драматичните вечерни рокли с неочакван силует става кристално ясно, че Виар действително твори, мислейки за света на Карл... "За мен Висшата мода е романтика в самия си замисъл. Има толкова много любов във всеки един от тези силуети", казва в заключение Виар.

Цялата колекция разглеждаме в галерията горе>>>

More Runway

Седмица на модата в Париж Есен/Зима 2024: простата гениалност на Miu Miu

Runway преди 1 седмица

Не знаем как, но Miuccia Prada не спира да ни учудва, впечатлява и вдъхновява с желанието си да разглоби всяка колекция и всеки тоалет, независимо дали в Prada или Miu Miu, на неговите зъбчета и компоненти.